Evenementen in oude Groninger kerken

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

De kerk als podium

De Groninger kerken kun je gebruiken voor de meest uiteenlopende activiteiten. Concert, film, feestje en nog veel meer. En publiek is welkom!

Hergebruik van religieus erfgoed

In 1969 ontstond het idee om het rijke maar bedreigde bezit van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen in stand te houden: de basis voor de Stichting Oude Groninger Kerken werd gelegd. Met meer dan 90 kerken, 9 (vrijstaande) torens en 57 kerkhoven onder haar hoede bewaakt de stichting de rijke geschiedenis van de provincie Groningen en het Groninger landschap waarin de oude kerken als beeldbepalende elementen zo karakteristiek zijn. Hierbij staat zowel het behoud van dit monumentale erfgoed als ook het wekken van belangstelling hoog in het vaandel.

Oude Groninger kerken zijn niet alleen waardevolle historische gebouwen: het zijn vanouds ook plaatsen van ontmoeting. Een aantal Groninger kerken wordt nog steeds gebruikt als gebedshuis; andere hebben een nieuwe, veelal culturele functie gekregen.

Zo huisvest een deel van deze kerken regelmatig klassieke concerten, festivals en andere podiumkunsten. Denk bijvoorbeeld aan niemand minder dan meesterpianist Hannes Minnaar die de Der Aa-kerk in Groningen met Bachs Golderbergvariaties vult.

VanPlan ondersteunt de SOGK in de kaartverkoop voor dergelijke activiteiten. Benieuwd naar welke evenementen dit zijn? Klik dan hier

Psst.. Als je zelf ook eens op het podium wilt staan in een van de prachtige oude Groninger kerken, klik dan hier voor meer informatie.

 

 

Doneren aan Stichting Oude Groninger Kerken?

Ook dat is mogelijk. Via de donatieshop hieronder kun je gemakkelijk een donatie doen zonder een kaartje te kopen:

 

 

Uitgelichte evenementen