Herfstvakantie in het Noorden?

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Voor je het weet is het zover: herfstvakantie

Het is de periode die nou niet bepaald bekend staat om het mooie weer, maar dat betekent niet dat er geen leuke dingen te doen zijn. Integendeel! In de herfstvakantie zijn er ontzettend veel coole evenementen waar je absoluut bij wilt zijn. Je hoeft zelf niet uit te zoeken wat wanneer te doen is, want dat hebben wij al voor jou gedaan. Naast de heerlijke natuur waar je natuurlijk van kunt genieten is er ook genoeg te doen op het gebied van muziek, theater en cultuur.

Wij hebben de leukste uitjes in de herfstvakantie alvast voor jullie verzameld. Bekijk, plan en laat je vooral inspireren want voordat je het weet is het al herfstvakantie. Check alle evenementen hieronder!

De herfstvakantie begint met De Dijk!

Op zaterdag 21 oktober begint de herfstvakantie. Op die dag treedt De Dijk, een van de allerbeste bands van Nederland, op in De Bonte Wever in Assen. Geniet live van klassiekers als Ik kan het niet alleen en Als ze er niet is. Waar De Dijk al jaren deel uitmaakt van Neerlands top, komt Yentl en de Boer net kijken. Misschien ken je dit muzikale cabaretduo van RTL Late Night, waar ze een keer in de maand aanschuiven. Yentl en de Boer staat tijdens de herfstvakantie op de planken van De Tamboer in Hoogeveen, op dezelfde dag als De Dijk in Assen.

Waar ga jij naartoe? De keus is aan jou.


Bekijk of bestel tickets voor De Dijjk

Geen fan van Nederlandstalige muziek? Geen nood!

Is Nederlandstalige muziek niet helemaal jouw genre? Geen probleem, er zijn tijdens de herfstvakantie in het noorden genoeg andere optredens waar je je in dat geval zult vermaken. In het Groningse Vera speelt op 21 oktober Jo Goes Hunting: experimenteel en gedurfd. Dat kan ook gezegd worden van Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, die zes dagen later in Neushoorn in Leeuwarden optreedt. Op die dag treedt ook de Surinaamse knuffelbeer Kenny B op in Simplon, Groningen.

Wacht niet te lang met kaarten bestellen, want dit zijn populaire jongens!

Ben jij een liefhebber van Theater?

De theaterliefhebber zit in De Lawei in het Friese Drachten op zijn plaats tijdens de voorstelling Wat jo wolle van theatergezelschap Tryater. Verderop in Friesland is in het Fries Museum de tentoonstelling De mythe en het meisje over Mata Hari te bewonderen. Kom in de herfstvakantie alles te weten over de Friezinne die vanwege spionagewerkzaamheden tijdens de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk om het leven werd gebracht. Spannend genoeg?

Bekijk de theatervoorstellingen in de Lawei of klik hier voor meer leuke voorstellingen in andere theaters in het Noorden.