De 50 meest bijzondere Friese WOII-foto’s

Presentatie van de 50 meest bijzondere WOII-foto’s van Fryslân

Graag vooraf aanmelden. Beperkt aantal kaarten beschikbaar!!

Op woensdag 15 januari worden in het provinciehuis in Leeuwarden de 50 meest bijzondere Friese oorlogsfoto’s gepresenteerd. De foto’s zijn door het publiek gekozen in het kader van het project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’.

De afgelopen weken heeft het publiek via de Leeuwarder Courant kunnen stemmen op een selectie van 140 foto’s over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Fryslân. Daaruit is deze selectie van 50 foto’s gekomen.

Commissaris van de Koning Arno Brok opent de avond, en Frits Barend geeft een lezing over de onderduikervaring van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Fryslân.

Voor het publiek zijn 100 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via: presentatiewo2fotos.eventbrite.nl

Het project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een landelijk project dat in het kader van 75 jaar vrijheid wordt uitgevoerd door het
NIOD Institute for War, Holocaust and Genocide Studies in opdracht van Platform WO2. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.

Uit de 50 Friese foto’s worden de 25 foto’s met het hoogst aantal stemmen opgestuurd naar het landelijk burgerpanel. Dat panel kiest uiteindelijk, uit alle inzendingen, de 100 meest bijzondere foto’s. Van deze foto’s wordt een nationale tentoonstelling gemaakt die eind maart 2020 in de Tweede Kamer wordt onthuld.

Werkgroep
De eerste selectie van 140 foto’s is gedaan door de provinciale werkgroep, die bestaat uit medewerkers van Tresoar, Historisch Centrum Leeuwarden en Fries Verzetsmuseum. Daarnaast zijn de Provincie Fryslân, de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân betrokken bij het project.

Categorie

Websites

www.tresoar.nl/agenda/Pages/Default.aspx
De 50 meest bijzondere Friese WOII-foto’s

Data en tijden

wo 15 januari 2020 19:30 - 21:30 ( uitverkocht )

Prijzen

Volwassen gratis
Kinderen gratis
Senioren gratis
CJP gratis

Over de locatie

Provinsjehûs Fryslân
Tweebaksmarkt 52
8911 KZ LEEUWARDEN
alle locatiegevens

Deel dit uitje