SPOT/Stadsschouwburg groningen

Turfsingel 86 9711 VX GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Vrijwel elke stad beschikt wel over een schouwburg. Niets bijzonders zou je dus misschien zeggen, maar die van Groningen is dat wel en ook nog een heel erg mooi. Het prachtige gebouw stamt uit 1883 en is op zich al de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De grote zaal met drie balkons en de schitterende plafondschildering geven jou het ultieme concertgevoel.

Geheel passend bij het decor van de schouwburg speelt Het Nationale Toneel er medio april een stuk over Jeanne d’Arc, het Franse plattelandsmeisje dat zou uitgroeien tot hét nationale symbool van Frankrijk. Dus wil je iets opsteken van de geschiedenis en tegelijkertijd genieten van toneel? Het kan bij de Groningse stadsschouwburg. Overigens worden bij De Stadsschouwburg niet alleen maar bekende toneelstukken opgevoerd.

Bijzondere locatie? Ook nieuwe voorstellingen krijgen een kans.

Ook nieuwe voorstellingen krijgen er een platform. Neem de producties van Orkater/De Nieuwkomers, een gezelschap van jonge, beginnende (muziek)theatermakers. Zij produceerden onlangs Rumspringa: een verhaal over een sekte à la Scientology. Spannend en interessant, nietwaar?

Alle Evenementen SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

The Kik - Akoestisch

15 apr, SPOT/Stadsschouwburg Groningen € 27,50 Meer info

De route naar SPOT/Stadsschouwburg

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN

Op zoek naar de leukste evenementen in Groningen? Kijk snel bij een van de andere locaties: