Meivakantie in het Noorden

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Wij hebben de leukste uitjes verzameld

In de meivakantie zijn er ontzettend veel leuke evenementen waar je absoluut bij wilt zijn. Je hoeft niet zelf uit te zoeken wat wanneer te doen is, want dat hebben wij al voor jou gedaan. Naast de heerlijke natuur waar je natuurlijk van kunt genieten is er ook (online) genoeg te doen op het gebied van muziek, theater en cultuur. 

Wij hebben de leukste uitjes in de meivakantie alvast voor je verzameld. Bekijk, plan en laat je vooral inspireren, want voordat je het weet is het al zover. Check alle (online) evenementen hieronder!

Ga heerlijk wandelen

Trek jij je wandelsokken en wandelschoenen al aan bij het zien van een mooie wandelroute? Struinen door de bossen, banjeren over velden of slenteren door de stad... Wie wordt nu niet gelukkig van een fijne wandeling in het noorden van het land? Met de uitgestrekte uitzichten van Groningen, de bosrijke gebieden van Drenthe en het frisse landschap van Friesland kun je in Noord-Nederland je hart ophalen wanneer je behoefte hebt om er eventjes uit te gaan.

Wij hebben een speciale wandelpagina gemaakt waar je de wandelagenda vindt, informatie over wandelen in Drenthe, wandelen in Groningen en wandelen in Friesland. Ook ontbreken de bekende wandelroutes en wandelevenementen in het Noorden niet.


Alle informatie over wandelen

Koningsdag quiz

Heb je ook zo’n behoefte aan een avondje ouderwetse, oer-Hollandse gezelligheid? Doe dan op Koningsdag mee aan de Tamboer Koningsdag Quiz, gewoon vanaf jouw eigen bank. Wie weet win jij de hoofdprijs wel: een heerlijk verblijf in een Italiaanse B&B!

Duizenden mensen kijken dagelijks naar quizzen op televisie; zo is bijvoorbeeld De Slimste Mens ongekend populair. De Tamboer gaat mee in de trend en presenteert de allereerste Koningsdag Quiz! Wat weet jij over… het Nederlandse koningshuis?

Test jouw kennis tijdens deze avondvullende quiz met optreden van Danilo en medewerking van prominente Hoogeveners. Vanavond strijd je niet alleen om de eer, maar ook nog eens om fantastische prijzen! 

 


Lees meer over deze quiz

Bevrijdingsfestivals

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten.

Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie de Ambassadeurs van de Vrijheid. Iedereen kan de festivals gratis bezoeken via een livestream. In aanloop naar 5 mei gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. 

Het Vrijheidsvuur komt ‘s middags aan bij de festivals en wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken. Ook dit is online en op diverse televisiezenders te volgen. Het 5 mei-concert vindt plaats in Koninklijk Theater Carré. Het concert wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

Chef-kok en schrijfster Yvette van Boven is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken. In aanloop naar Bevrijdingsdag deelt Yvette het recept, zodat iedereen op 5 mei kan meekoken. 


Meer evenementen rondom Bevrijdingsdag

Een compleet overzicht?

Wil je alle (online) evenementen op een rijtje? Dat kan! We hebben alles voor je verzameld op onze speciale pagina