Meivakantie in het Noorden?

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Voor je het weet is het zover: meivakantie

In de meivakantie zijn er ontzettend veel leuke evenementen waar je absoluut bij wilt zijn. Je hoeft niet zelf uit te zoeken wat wanneer te doen is, want dat hebben wij al voor jou gedaan. Naast de heerlijke natuur waar je natuurlijk van kunt genieten is er ook genoeg te doen op het gebied van muziek, theater en cultuur. 

Wij hebben de leukste uitjes in de meivakantie alvast voor jullie verzameld. Bekijk, plan en laat je vooral inspireren want voordat je het weet is het al meivakantie. Check alle evenementen hieronder!

Elecutio Consort

 Een concert in de balzaal. Duitse en Italiaanse barokmuziek in Grand Cafe Borg Nienoord. Dit duo bestaat uit; Anneke en Tim, zij kennen elkaar vanuit hun studietijd in Utrecht. Zij delen de liefde voor de blokfluit en haar (barok)muziek en herkennen in elkaars spel een zeker gevoel voor melodie en richting. 

In 2016 maakten zij hun debuut als duo. In de afgelopen tijd speelden ze meerdere concerten samen en vandaag hopen ze u te kunnen verrassen met een mooi programma gewijd aan Duitse en Italiaanse barokmuziek.

 

 


Koop een ticket

Under de Toer: de klokken fan Berltsum

Geliefden voor 400 jaar.

In de Koepelkerk in Berlikum hangt sinds 1593 een klok. In 1663 kreeg deze gezelschap van een zwaardere klok. Samen waren ze, in een mooie interval, te horen in de wijde omgeving. Ten tijde van Napoleon verkochten de Berltsumers, door geldnood gedwongen, de zware mannenklok aan de Duitse stad Mannheim. In de Tweede Wereldoorlog werden beide klokken uit hun toren gehaald en weggevoerd met het doel omgesmolten te worden. In Berlikum huilde de klok twee uur aaneen. De geliefden overleefden het allebei maar bleven gescheiden. Laat je meevoeren door een dramatische muzikale vertelling over twee geliefden die door het lot uit elkaar werden gerukt maar nu – na eeuwen – eindelijk weer samen in Berlikum te horen zijn.

Met tenor Albert Bonnema, overige internationale solisten en musici, inwoners van Berlikum, meerdere koren en fanfare OpMaat.

2 t/m 8 mei in en om de Buorren en de Koepelkerk in Berltsum. 


Koop deze tickets

meivakantie-in-het-noorden