Lees dit als je er toch zit

3 december, Van der Velde Boeken in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdagmiddag 3 december is De Rijdende Dichter (Jarno van den Noort) bij ons te gast om zijn nieuwe dichtbundel 'Lees dit als je er toch zit' te promoten en signeren. Tijdstip: 14.00 uur tot 16.00 uur Locatie: Van der Velde Boeken Assen Entree: gratis Lees dit als je er toch zit. Het ...

Lees meer

Op zaterdagmiddag 3 december is De Rijdende Dichter (Jarno van den Noort) bij ons te gast om zijn nieuwe dichtbundel 'Lees dit als je er toch zit' te promoten en signeren.

Tijdstip: 14.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Van der Velde Boeken Assen

Entree: gratisLees dit als je er toch zit. Het beste alternatief voor je smartphone

Vrachtwagenchauffeur Jarno van den Noort begon ooit onderweg voor de grap wat versjes te maken. Vijf jaar geleden begon hij ze op Instagram te zetten, onder de naam De Rijdende Dichter.

Al snel postte hij dagelijks een nieuw, kort ‘gedichie’, laagdrempelig en herkenbaar, soms grappig, soms serieus, over het dagelijks leven, over de liefde of over de actualiteit. Het leverde hem een grote schare volgers en een hoop publiciteit op. Onder andere bij Giel Beelen en op RTV Oost mocht hij wekelijks zijn woordenpareltjes delen. Al snel werden de gedichten gebundeld in het boek Een lading gedichies voor blije gezichies. “Allemaal zijn het korte, grappige en laagdrempelige versjes. Soms met serieuze ondertoon”, zegt Jarno. “Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven waarin ik de krant lees, radio luister of dingen zie. Van politiek tot de transportwereld tot onzin. Zijn belangrijkste regel: het moet rijmen.

Lees dit als je er toch zit is een bundeling van de populairste gedichten van de dichtende trucker. “Deze keer zijn het vooral de humoristische gedichtjes: ‘Lees dit als je er toch zit – het beste alternatief voor je smartphone’. Echt een doel heeft Jarno niet direct. “Ik vind het gewoon leuk en zie wel of het weer goed verkoopt.” Een typisch grappig cadeautje voor op het toilet, in de schoen of onder de boom.

Jarno van den Noort

Jarno van den Noort (37) woont in Deventer ik samen met mijn vriendin Natascha. Ze hebben twee kinderen, Tess en Lucas. In zijn dagelijks leven is hij vrachtwagenchauffeur. Dit doet hij al 17 jaar, zowel nationaal en internationaal. Daarnaast schrijft hij graag. In 2017 is hij zijn gedichten gaan plaatsen op Instagram en dit is uitgegroeid tot een account met meer dan 10.000 volgers. In 2020 kwam zijn eerste bundel Een lading gedichies, voor blije gezichies uit.

Wil je meer van Jarno weten? Volg hem dan via:

Instagram @de_rijdende_dichter

Facebook De Rijdende Dichter

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 december 2022 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : Gratis

Toelichting: incl. hapje en drankje.

Voorverkoop: aanmelding verplicht via Assen@boekhandelvandervelde.nl of via 0592-317519..

Waar is het?

Van der Velde Boeken
Kruisstraat 3034
9401 JL ASSEN
0592 317519
https://www.boekhandelvandervelde.nl/
assen@boekhandelvandervelde.nl

gratis