058 Jazzcafé: Michael Mossman

11 oktober, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

058 Jazzcafé: jouw maandelijkse portie jazz op dinsdagavond. In een typische 'cozy seated setting'. Vanavond is de Amerikaanse trompettist Michael Mossman te gast. Michael Philip Mossman is al sinds zijn 17e actief in de internationale scene. In 2013 werd hij genomineerd voor een Grammy in de categ...

Lees meer

058 Jazzcafé: jouw maandelijkse portie jazz op dinsdagavond. In een typische 'cozy seated setting'. Vanavond is de Amerikaanse trompettist Michael Mossman te gast.

Michael Philip Mossman is al sinds zijn 17e actief in de internationale scene. In 2013 werd hij genomineerd voor een Grammy in de categorie “Best Instrumental Arrangement” voor zijn “Afro-Latin Ellington Suite". Michael schreef muziek voor verschillende films, waaronder “Bossa Nova” en “Chico and Rita", welke werd genomineerd voor een Oscar.

Hij was dirigent voor het Bilbao Symphonic Orchestra in Spanje en componeerde en arrangeerde partituren voor het Philadelphia Orchestra, het Louisiana Philharmonic, het Tri-Cities Symphony en vele anderen. Michael heeft getoerd en opgenomen met Dizzy Gillespie, Art Blakey, Joe Henderson, McKoy Tyner, Gerry Mulligan, Joe Zawinul, Slide Hampton, Toshiko Akiyoshi, Jon Faddis, George Gruntz, de lijst is oneindig.

Tegenwoordig is Michael professor aan de Juilliard School en Queens College in New York City en is gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Nederland.

In het tweede deel van de avond is er ruimte om als bezoeker ook actief mee te doen aan een jamsessie. Deelnemers worden begeleid door de 058 Jazz huisband én natuurlijk de gast van de avond. Aanmelden kan via andre@058jazz.nl.

Zaal: NH Café

Lees minder

Links

Data en tijden

di 11 oktober 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 5.00 € 5.00

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl

€ 5,00