25 jaar concertserie Muziek in d'Olle Buurt

24 september t/m 25 september, Kerk van Tolbert (NH kerk) in TOLBERT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie over 25 jaar concertserie Muziek in d'Olle Buurt. Expositie over 160 concerten ten behoeve van restauratie, aanschaf en onderhoud van de orgels in de kerk van Tolbert. Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 is in de kerk van Tolbert een expositie te bezichtigen, die een overzicht geef...

Lees meer

Expositie over 25 jaar concertserie Muziek in d'Olle Buurt. Expositie over 160 concerten ten behoeve van restauratie, aanschaf en onderhoud van de orgels in de kerk van Tolbert.

Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 is in de kerk van Tolbert een expositie te bezichtigen, die een overzicht geeft van de activiteiten van de Vrienden van de Tolberter Kerk in de afgelopen 25 jaar (waarbij de door corona uitgestelde activiteiten uit 2021 en 2022 voor één jaar zijn geteld).

De tentoonstelling wordt op zaterdag 24 september 2022 om 10.30 uur geopend door Bé Schollema, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Westerkwartier. Donateurs van de concerten en verdere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. De muzikale omlijsting is van Jellegeert Postma (orgels) en Berta Kwant (fluit).
De tentoonstelling is gratis te bekijken.

Op 28 september 1996 was de middeleeuwse kerk in Tolbert voor de eerste keer het podium voor een concert, georganiseerd door de Orgel- en Muziekcommissie, die was voortgekomen uit de plaatselijke commissie Tolbert van de Stichting Oude Groninger Kerken.
De commissie werd destijds door een aantal enthousiaste vrijwilligers in het leven geroepen om gelden in te zamelen voor de restauratie van het in de kerk aanwezige “Van Oeckelenorgel”.
Al snel kreeg de concertserie de naam “Muziek in d’Olle Buurt”, naar de oude naam van het dorp Tolbert.
De voltooiing van de restauratie van het “Van Oeckelenorgel” betekende niet het einde van de concertserie, omdat naderhand ook de zorg voor het “H.H. Hess-kabinetorgel” aan de organisatie werd toevertrouwd. Bovendien had de concertserie in de loop der jaren een eigen naam gevestigd en daarbij een divers publiek aan kunnen spreken.
De activiteiten staan sinds september 2007 onder auspiciën van de stichting “Vrienden van de Tolberterkerk”.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 10:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Kerk van Tolbert (NH kerk)
Hoofdstraat 48
9356 BV TOLBERT
0594 515554
www.kerktolbert.nl
agendapckerktolbert@gmail.com

gratis