30 jaar Quilten en 15 jaar Keramiek

30 september t/m 2 oktober, Wijkgebouw De Weide in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Quilt-en Keramiek expositie met ca. 150 quilts . Er zijn er demonstraties hand en machinequilten, keramiek draaien met draaischijf, raku stoken. QUILT EN KERAMIEK EXPOSITIE op 30 september en 1 en 2 oktober. Op 30 september en 1 en 2 oktober organiseren de quilt- en de keramiekgroepen van wijkve...

Lees meer

Quilt-en Keramiek expositie met ca. 150 quilts . Er zijn er demonstraties hand en machinequilten, keramiek draaien met draaischijf, raku stoken.

QUILT EN KERAMIEK EXPOSITIE op 30 september en 1 en 2 oktober.
Op 30 september en 1 en 2 oktober organiseren de quilt- en de keramiekgroepen van wijkvereniging De Weide een grote expositie in het wijkgebouw De Weideblik in Hoogeveen. De wijkvereniging gaat met haar tijd mee en heeft voor de eerste keer gekozen om de catalogus in digitale vorm uit te brengen. Een bijkomend voordeel is dat minder papierverbruik goed is voor het milieu. Bij de ingang komt een QR code te hangen waarmee toegang wordt verkregen tot de catalogus. Voor mensen die geen QR code kunnen scannen zullen een aantal leenexemplaren van de catalogus beschikbaar zijn.
De expositie zal worden geopend door Marjolein van den Oudsten, hoofdredacteur van het Quilt Nieuws, het landelijke kwartaalverenigingsblad van het Quiltersgilde.
Bij de opening zal een gezamenlijk werkstuk van de quilt-en keramiek groepen worden onthuld.
In de grote zaal op de begane grond, de hal en 2 zalen op de eerste verdieping zullen ca.150 quilts te zien zijn. In elke ruimte zullen ook keramieken objecten te zien zijn. In de grote zaal zal ook een stand van een quilt winkel aanwezig zijn. Door de quiltgroepen zullen demonstraties handquilten en machinaal quilten worden gegeven.
De keramiekruimte op de begane grond wordt eveneens opengesteld en daar zullen enkele demonstraties worden gegeven o.a. raku stoken en op vrijdag en zaterdag een aantal malen een keramiek demonstratie draaien op draaischijf.
De quilt groepen hebben een hele grote quilt gemaakt en dit is de hoofdprijs bij de verloting die tijdens de expositie plaats vindt. De opbrengst van de verloting gaat naar het Toon Hermans Huis.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 30 september 2022 : 15:00 - 20:00
za 1 oktober 2022 : 10:00 - 17:00
zo 2 oktober 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Wijkgebouw De Weide
De Ploeger 10
7908 LL HOOGEVEEN
0528 269372

€ 5,00