40th Anniversary world tour

13 augustus, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Amerikaanse crossover/thrash band D.R.I. doet ter ere van hun veertig jarige bestaan een wereldtournee en doet hiervoor in Nederland, op zaterdag 13 augustus, exclusief Drachtster popzaal Iduna aan! “DIRTY ROTTEN IMBECILES!!!” Dit was wat de vader van zanger Kurt Brecht riep toen D.R.I. voor het...

Lees meer

De Amerikaanse crossover/thrash band D.R.I. doet ter ere van hun veertig jarige bestaan een wereldtournee en doet hiervoor in Nederland, op zaterdag 13 augustus, exclusief Drachtster popzaal Iduna aan!

“DIRTY ROTTEN IMBECILES!!!”
Dit was wat de vader van zanger Kurt Brecht riep toen D.R.I. voor het eerst aan het oefenen was en met die scheldkanonnade was een legende geboren. Deze in 1982 opgerichte Amerikaanse band stamt uit de tijd van punkbands als Minor Threat, MDC en Bad Brains. In verhouding met deze bands deed D.R.I. er echter een behoorlijk schepje bovenop door een idiote hoeveelheid korte nummers te schrijven en deze op ongekende snelheid en felheid ten gehore te brengen. Hiermee werden ze met bands als Suicidal Tendencies de uitvinders van het crossover thrash genre. Hierbij gold maar één regel, de gouden regel: snel, sneller, snelst! Wat zowel metalheads als punkers zeer aansprak.
Met hun muziek heeft D.R.I. een onuitwisbare invloed gehad op de hedendaagse muziek en de ontwikkeling van genres van Thrash Metal tot Grindcore. Dave Lombardo (Slayer) werd zelfs door het D.R.I. album “Dirty Rotten LP” dusdanig beïnvloed dat hij besloot zijn drumstijl aan te passen en sneller te gaan drummen. Ook in Nederland mag D.R.I. tot de groten der aarde gerekend worden met uitverkochte clubshows en legendarische optredens op festivals als Waldrock en Dynamo. Na een korte pauze is de band sinds 2010 weer aan het spelen en blazen ze werkelijk alles en iedereen van het podium af. Een optreden van D.R.I. valt te omschrijven als een groot slagveld vol rondzwaaiende benen en armen die zijn gelijke niet kent. Met trots mogen we dan ook aankondigen dat we deze legendarische band tijdens hun 40(!!!) jarige jubileum in Poppodium Iduna mogen verwelkomen!

Lees minder

Links

Data en tijden

za 13 augustus 2022 : 19:00 - 23:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 18.00 € 16.00

Voorverkoop: https://iduna.nl/event/d-r-i/.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu