A Celtic Harp Dream

12 juni, Museum Vosbergen in EELDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Museum Vosbergen gaat ervan uit dat na 5 juni weer concerten kunnen plaatsvinden met inachtneming van de anderhalve meterregel. Op zaterdag 12 juni, om 19:00 en 21:00 uur treedt in Museum Vosbergen in Eelde harpiste Regina Ederveen op met een programma getiteld: A Celtic Harp Dream, een harp solo c...

Lees meer

Museum Vosbergen gaat ervan uit dat na 5 juni weer concerten kunnen plaatsvinden met inachtneming van de anderhalve meterregel.

Op zaterdag 12 juni, om 19:00 en 21:00 uur treedt in Museum Vosbergen in Eelde harpiste Regina Ederveen op met een programma getiteld: A Celtic Harp Dream, een harp solo concertvertelling

Regina Ederveen bespeelt haar prachtige Keltische harp, gebouwd uit puur walnoothout. De fluwelen klanken en ijle boventonen brengen u in natuurlijke sferen. Regina neemt u mee op een reis door de late Middeleeuwen, waarin ze als rondreizend harpist koningen en knechten ontmoet en haar verhalen, gebaseerd op ware feiten, afwisselt met vooral veel harpsolo muziek.

De verhalen van harpiste Geraldine spelen zich af tussen 1565 (haar geboortejaar) en 1620 (haar sterfjaar). Met haar walnoten harp trekt ze door Ierland, Wales, Engeland, Bretagne en Schotland. Onderweg gebeurt veel: ze speelt samen met fluitiste Greensleeves en moet vluchten. In Bretagne leert ze een Druiventrap-rap en ze overleeft met een vlot op de Noordzee. Ze speelt aan het hof van de handelsman Francis Drake. Hij was de eerste Engelse ontdekkingsreiziger, die vanaf 1577 de
wereld rondvoer. Als het hof in verval raakt, begint haar lange tocht naar het Noorden. Al reizend en dromend componeert ze haar betoverende harpmuziek.

Al haar belevenissen waarin ook humor is verweven, worden afgewisseld met prachtig bijpassend live harpspel. Een concert waarin u wordt meegenomen naar de tijd van de fascinerende late Middeleeuwen.

Regina Ederveen is een gepassioneerd harpiste, die met plezier en met expressie op muzikale en virtuoze wijze haar gouden harp en haar Keltische harp bespeelt.
Regina is afgestudeerd met hoge onderscheiding aan het conservatorium. Ze speelt als soliste of met ensemble, mooi klassiek of in sfeervolle keltische of populaire stijl!

Bespreken is verplicht op info@museumvosbergen.nl. Telefonisch niet mogelijk. Als mogelijk 2 personen uit hetzelfde huishouden in verband met de zaalbezetting.
Als het concert om coronatechnische reden weer uitgesteld wordt komt dat op de website en voor e-mailrelaties op de e-mail.

Bij voorkeur vooraf betalen op Iban: Nl12 RABO 0385 1909 13 onder vermelding van uw naam

Lees minder

Links

Data en tijden

za 12 juni 2021 : 19:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00 € 20.00

Voorverkoop: info@museumvosbergen.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Vosbergen
Vosbergerlaan 35
9761 TJ EELDE
050 3081291
www.museumvosbergen.nl
info@museumvosbergen.nl

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader