A Midsummer Night's Dream

7 juni, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Opera Zuid; klassiek. Regisseur Ola Mafaalani en dirigent Karel Deseure gooien alle remmen los en maken van Shakespeares romantische liefdeskomedie een feest voor alle zintuigen. Samen met een internationale topcast, kok Andre Amaro en aerial kunstenaar Dreya Weber zullen zij je betoveren. Net als ...

Lees meer

Opera Zuid; klassiek.

Regisseur Ola Mafaalani en dirigent Karel Deseure gooien alle remmen los en maken van Shakespeares romantische liefdeskomedie een feest voor alle zintuigen. Samen met een internationale topcast, kok Andre Amaro en aerial kunstenaar Dreya Weber zullen zij je betoveren. Net als Elfenkoning Oberon, die met zijn toverdrank het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Tytania beïnvloed. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht.

Benjamin Britten schreef de magische opera A Midsummer Night’s Dream, naar de romantische komedie van Shakespeare. Zij leggen onze diepste verlangens en angsten bloot. De ingehouden stijlbeheersing van Britten maakt uiteindelijk een ongehoorde uitspatting in het bos mogelijk.

Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los. Haar theater is sowieso een feest voor de vijf zintuigen. Niet alleen ogen en oren, maar ook gevoel, reuk en smaak worden getrakteerd. Volgens Mafalaani, ook wel de keizerin van de theatrale fantasie genoemd, heeft opera de taal om alle zintuigelijke ervaringen te verbeelden. Bij deze.

De opera wordt uitgevoerd in het Engels met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

A Midsummer Night’s Dream is een coproductie met Female Economy.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 7 juni 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 32.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 32,50