A Very Heavy X-mosh: Ten Ton John + Deadspeak + Von Mollestein

24 december, Poppodium Metal Front Coevorden (MFC) in COEVORDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

MFC presenteert de 15de editie van 'A Very Heavy X-mosh' met Ten Ton John, Deadspeak en Von Mollestein Met de eerste herfstdag van 2022 die al een tijdje achter ons ligt is het de hoogste tijd voor een van de eerste aankondigingen van de najaar programmering bij popcollectief MFC Coevorden, a.k.a. ...

Lees meer

MFC presenteert de 15de editie van 'A Very Heavy X-mosh' met Ten Ton John, Deadspeak en Von Mollestein

Met de eerste herfstdag van 2022 die al een tijdje achter ons ligt is het de hoogste tijd voor een van de eerste aankondigingen van de najaar programmering bij popcollectief MFC Coevorden, a.k.a. MetalFront Coevorden.
Laten we eerst maar eens aftrappen met het welbekende MFC’s A Very Heavy X-mosh! Het metalfeestje in het leven geroepen ter vertier tijdens de kerstdagen. Vorig jaar kon het niet doorgaan, maar er komt nu toch een 15de editie met een gevarieerde line-up in het black, tech, thrash, groove en death metal spectrum met veelbelovende bands van Nederlandse bodem. Ongetwijfeld zal de X-mosh opgeleukt worden met de traditionele MFC’s Metal Top 50 waarbij er prijzen te halen zijn en andere happy ‘maar niet hardcore’ zaken, maar daarover later meer, eerst de basis, het fundament, die gecrushed gaat worden, door de bands, lees verder…

Coevorden (MFC) – Ho, ho, ho! Zo zeker als de hulstbessen rood zijn en de dennenbomen groen. Zo zeker gaat er een 15de editie plaatsvinden van MFC’s ‘A Very Heavy X-mosh’.
Drie bands gaan op kerstavond hemelse en bijbelse tonen ten gehore brengen en er zal geheadbanged en gepogood worden totdat het publiek is plat gemoshed tot een knusse vlezige kerstpudding.
De sneeuw moge vallen, de stormwind mag loeien en de koude nacht mag ons overvallen, want iedereen zit op kerstavond binnen in de verwarmde zaal ‘cosy en homey’ te genieten van thrash- en groovemetal van Ten Ton John, old school deathmetal van het Friese Deadspeak en theatrale aggrotech blackmetal van het uit Nijmegen afkomstige Von Mollestein.

Ten Ton John (hoofdact):

Van de as van een, groeide de ander. Vier metalheads waarvan de invloeden van totaal andere verledens samensmelten tot wat Ten Ton John is geworden: thrashy metal met groovende riffs, invloeden van hardcore, funk en tech. Denk hier aan het oude Machine Head, Tool en Gojira. Cleane zang afgewisseld met brute grunts. Dat maakt Ten Ton John een energieke band zowel op het podium als daar buiten.
Opgericht in November 2017, heeft Ten Ton John weliswaar nog geen album uitgebracht, maar wel een hele reeks singles opgenomen zoals; End of Hope, I am the Enemy en I do not Seek, I Find, welke de opstap zijn naar hun eerste volledige release en alvast te beluisteren zijn op internet.

Deadspeak (2de band van de avond):

Afkomstig uit Friesland is Deadspeak een 3 hoofden tellende formatie die ‘old school deathmetal’ componeren.
Beïnvloed door bands als; Death, Benediction, Master en Morbid Angel schijnen Jasper, Patrick en Moanne nieuw licht op oude duistere zaken. De eerste EP ‘Disolve the Dreams’ opgenomen door Michiel van der Plicht is in 2022 uitgebracht door RawSkullRecordz.

Von Mollestein (eerste band van de avond):

Von Mollestein ontstaan in 2019 te Nijmegen is muzikaal het beste te omschrijven als 'aggrotech blackmetal óf aggroblack. Hun muziek bevat zowel invloeden als pure aggrotech beats en industriële composities gemixt met snelle onbeschaamde (black) metal riffs.
Dunkelwalt Immerkalt is het brein achter dit project en verantwoordelijk voor de gitaar, keyboard partijen en de productie, terwijl Mr. Cooger de ijs smeltende screams en grunts verzorgt. In 2021 wordt de formatie versterkt met het aantreden van Dr. J West die aan de al duistere muziek een extra donker randje toevoegt die perfect aansluit bij hun reputatie en theatrale live shows. Sterk beïnvloed door de werken van Clive Barker (en dan met name Hellraiser en de cenobites) en andere horrorliteratuur en films levert Von Mollestein een ruwe en angstaanjagende ervaring af met een sterke focus op visuals die omschreven worden als 'gesamtkunstwerk'. Von Mollesteins belofte aan jou is dat ze zorgen voor een unieke beleving waar snelle ongepolijste muziek met horrorelementen op nummer 1 staat.

De eerste EP ‘Knock your Knuckles’ wordt uitgebracht in 2020 en nog datzelfde opgevolgd door een full lenght cd getiteld ’Fistfull of Mental’. Gedurende de Covid pandemie zitten de heren niet stil en worden er nieuwe songs geschreven totdat er genoeg materiaal is voor een split album ‘A Journey Into the Dephts of Nihilism’, welke in 2021 verschijnt in samenwerking met de band Prickrott.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 december 2022 : 20:00 - 1:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Toelichting: MFC leden 7,50 euro (lidmaatschap niet verplicht).

Waar is het?

Poppodium Metal Front Coevorden (MFC)
Monierweg 32
7741 KT COEVORDEN
0524 515038
www.mfcweb.nl