Aan de kant, ik ben je oma niet!

26 september, Lutherse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Familieconcert; poëtische en muzikale portretten van bewoners van een verpleeghuis. gebaseerd op het kinderboek van Bette Westera Alles wat je doet en meemaakt wordt een deel van jezelf en bepaalt mee wie je bent. Dat maakt schrijfster Bette Westera op een fijnzinnige manier duidelijk in haar prac...

Lees meer

Familieconcert; poëtische en muzikale portretten van bewoners van een verpleeghuis.
gebaseerd op het kinderboek van Bette Westera

Alles wat je doet en meemaakt wordt een deel van jezelf en bepaalt mee wie je bent. Dat maakt schrijfster Bette Westera op een fijnzinnige manier duidelijk in haar prachtige, grappige en ontroerende boek AAN DE KANT, IK BEN JE OMA NIET! Ze laat ons kennismaken met verschillende bewoners van een verzorgingstehuis. In steeds twee verdichte verhalen lees je wie of wat ze vroeger waren, en hoe ze nu zijn.

The Northern Consort werd geïnspireerd door dit prachtige boek en maakte er een muzikaal programma mee. Voor de 4 bewoners die deze middag worden geportretteerd zochten ze passende muziek uit. Van elke bewoner vertelt actrice Gerdy Niehof eerst het levensverhaal, waarbij ook de illustraties worden getoond. Daarna vieren en omlijsten de musici dat leven met muziek.

De verhalen en ook de prachtige illustraties van Sylvia Weve laten je de breedte van het leven zien. Ze maken duidelijk dat een vos misschien wel zijn haren verliest, maar niet zijn streken. Zo slaapt meneer Van Dam, die vroeger dakloos was, niet in zijn bed maar tussen de violen. En mevrouw De Vries haalt gevaarlijke capriolen uit op de ladder omdat ze vroeger acrobate was.

Doelgroep voor dit concert is breed: het genoemde boek is allereerst een kinderboek, aansprekend in taal en dichtvorm. Tegelijk zal de diepte en de symboliek ook juist volwassenen raken. En ouderen zullen zich onmiskenbaar herkennen in de verhalen. En zo zijn de tweeluik-verhalen in feite een spiegel voor ons allemaal. Soms ontroerend of zelfs pijnlijk, vaak ook luchtig en met humor.

Muziek van J.G. Janitsch, J. S. Bach, J.B. de Boismortier

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 september 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 20.00
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Voorverkoop: www.musicaantiquanova.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC GRONINGEN
050 3120376

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader