Abdelkader Benali - Moeder en zoon

10 december, Theater Sneek (Noorderkerkzaal) in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Theatervoorstelling door deze meesterverteller. Abdelkader Benali besloot met zijn moeder een museum te bezoeken. Geen museum om de hoek, maar een museum in een ver land. Door een lange reis te maken, wil hij de afstand tussen zijn moeder en hemzelf overbruggen. Quality time. Tot zijn verrassing st...

Lees meer

Theatervoorstelling door deze meesterverteller.

Abdelkader Benali besloot met zijn moeder een museum te bezoeken. Geen museum om de hoek, maar een museum in een ver land. Door een lange reis te maken, wil hij de afstand tussen zijn moeder en hemzelf overbruggen. Quality time. Tot zijn verrassing stemt zijn moeder meteen in.

Ze reizen naar Sint Petersburg waar hij samen met zijn moeder naar de schilderijen van Rembrandt wil kijken. De werken van Rembrandt hebben Abdelkader al van jongs af aan gefascineerd. Voor hem is Rembrandt een verhalenverteller die de grote thema’s van het bestaan zoals ouderschap, verraad, liefde en opofferingsgezindheid vertaalt naar diepe menselijke beelden. Stiekem hoopt hij door met zijn moeder naar ‘De thuiskomst van de verloren zoon’ van Rembrandt te kijken hij het contact met zijn moeder kan verdiepen.

Maar het loopt anders dan hij verwacht, gaandeweg de reis verliest hij stukje bij beetje de controle over het voorgenomen plan. Zijn moeder confronteert hem met zijn relatie tot zijn familie en hun gemeenschappelijke geschiedenis. De manier waarop zijn moeder naar Rembrandt kijkt, raakt Abdelkader in het hart. Rembrandt brengt moeder en zoon bij elkaar, maar op een heel andere manier dan hij kon vermoeden. Onder het genot van een kop koffie komen moeder en zoon steeds dichter bij elkaar. “Ook slechte koffie is koffie.” De reis voert terug naar huis, waar een ongeduldige vader op ze wacht.

Abdelkader Benali, de meesterverteller, neemt u in Moeder en zoon mee in een intiem verhaal over ouderschap, liefde en opoffering. Een meeslepend verhaal waarin met humor en poëzie een prachtig portret wordt getekend van de universele band tussen moeder en zoon. Een meeslepende voorstelling die nog lang natrilt.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 december 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 19.00

Waar is het?

Theater Sneek (Noorderkerkzaal)
Oud Kerkhof 11
8601 EC SNEEK
0515 431400
www.theatersneek.nl
a.dros@cultuurkwartier.nl

€ 19,00