Accordéon Mélancolique en na afloop wandelen op stadslandgoed

14 augustus, Huize Voormeer in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran vormen een opmerkelijk duo dat de accordeon een nieuw imago bezorgt. Vanuit het hart en met liefde voor het instrument brengen zij eigen composities, Antilliaanse walsjes, Franse musettes, Griekse folklore, Argentijnse tango's, Krontjong melodieën, Blues en nog v...

Lees meer

Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran vormen een opmerkelijk duo dat de accordeon een nieuw imago bezorgt. Vanuit het hart en met liefde voor het instrument brengen zij eigen composities, Antilliaanse walsjes, Franse musettes, Griekse folklore, Argentijnse tango's, Krontjong melodieën, Blues en nog veel meer. Hun eerste CD werd tot de beste accordeon-CD van het jaar uitgeroepen in Zweden. Hun tweede tot CD van de Dag in het Rotterdams Dagblad. Begin augustus 2022 komt hun achtste CD uit: “Blessing in Disguise”.

Zij vinden inspiratie in elkaar, de muziek en het instrument. Een instrument dat zoveel stemmingen kent, waar je alles in kwijt kunt. Muziek uit alle windstreken. Wereldmuziek. Cherie werd als jong meisje direct gegrepen toen zij voor het eerst een accordeon hoorde: “In het spel van Jean-Pierre vond ik mijn benadering van muziek helemaal terug. Jean-Piere: “Hoe Cherie gebruik maat van dynamiek in de melodie spreekt me erg aan. Hij maakte als twintiger kennis met de accordeon en stortte zich totaal op dit instrument.

De Cd’s krijgen vele positieve reacties zoals:
Een tere vorm van musiceren met lichte kamermuziekachtige kwaliteiten. Vooral word ik geïmponeerd door hoe spaarzaam ze hun imponerende techniek gebruiken die zij allebei bezitten. Waar men zich in plaats daarvan op richt is de dynamiek in de melodie en de ingebouwde "muziek-lyriek" van de gekozen titels. - Om "La Vie en Rose", "Adeus", en de Tangos: "El Choclo" of "Uno" te mogen beluisteren als woordenloze ballades is een verzachting voor hedendaagse geplaagde oren. Dit artiestenpaar maakt het mogelijk voor de luisteraar om te horen hoe fijnzinnig deze melodieën opgebouwd zijn. Ook de rest van de titels zijn van dezelfde hoge klasse. Ongeacht welk instrument je bespeelt heeft deze plaat iedereen iets te leren die op de een of ander manier bezig is met muziek. Beng Nyquist. DRAGSPELS NYTT Zweden.

Ze gaven honderden concerten in Nederland, maar ook in Denemarken, IJsland, Duitsland, Egypte, Portugal - Sony heeft de CD La Vie en Rose uitgegeven, met Franse chanson-klassiekers en! 4 nummers van Accordeon Melancolique! -In 2021 namen zij twee composities van Jean-Pierre op met leden van het METROPOLE ORKEST in een arrangement van Bob Zimmerman. -Grote namen in de film- en tv- en theaterwereld gebruiken hun muziek. (Martin Scorsese)
Beroemd en onbekend..Wat is dat waard, de passie om schoonheid te delen is de drijfveer van deze artiesten. Een ijzersterk duo.

Meer info op www.acmel.nl.

Na afloop wandeling over het stadslandgoed.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 14 augustus 2022 : 15:30 - 16:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00 € 15.00

Voorverkoop: https://www.acmel.nl/nl/concerten/agenda/.

Waar is het?

Huize Voormeer
Heideburen 97
8441 GN HEERENVEEN

€ 15,00