Activiteiten rondom De Vaandeldrager

14 augustus, Drents Museum in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het museum is gratis te bezoeken en tevens een theatrale vertelling over het werk en leven van Rembrandt van Rijn, verschillende workshops of een familielezing door astronoom André Offringa. Exacte programma zie drentsmuseum.nl. LOFAR station Op 14 augustus staat er op de Brink een echt LOFAR stati...

Lees meer

Het museum is gratis te bezoeken en tevens een theatrale vertelling over het werk en leven van Rembrandt van Rijn, verschillende workshops of een familielezing door astronoom André Offringa. Exacte programma zie drentsmuseum.nl.

LOFAR station
Op 14 augustus staat er op de Brink een echt LOFAR station. LOFAR is een radiotelescoop samengesteld uit duizenden radioantennes. Het centrale punt bevindt zich op een terp tussen Exloo en Buinen en staat in verbinding met antennes over de hele wereld. Op die zondag kun je van heel dichtbij zien hoe zo'n station er nu uitziet. Daarnaast staat een scherm dat live toont wat LOFAR op dat moment ‘ziet’.

Theatrale vertelling
Geniet op 14 augustus van de theatrale vertelling over leven en werk van Rembrandt. Met de vertolking door een acteur wordt Rembrandt een echt persoon. Je ontdekt wat Rembrandt beleefde en leert begrijpen wat hem tot de kunstenaar maakte die nog steeds zoveel mensen inspireert. Door deze vertelling leer je deze bijzondere kunstenaar (nog) beter kennen.

Mobiel Planetarium
Bovendien staat er op zondag 14 augustus in de Statenzaal een Mobiel Planetarium waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal. Ook zijn er workshops waarbij bezoekers helpen bij het bouwen van een zonnewijzer en is er de mogelijkheid om een handige ‘tool’ te knutselen die te maken heeft met de fasen van de maan.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Drents Museum
Brink 1
9401 HS ASSEN
0592 377773
www.drentsmuseum.nl
info@drentsmuseum.nl

gratis