Afrikaloop

16 oktober t/m 22 oktober, Hotel Hoogeveen in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Uniek zevendaags wandelevenement in Nederland met prachtige NIEUWE routes door Drenthe. Zoekt u een uitdaging? Dan is dit een kans: zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zestiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit...

Lees meer

Uniek zevendaags wandelevenement in Nederland met prachtige NIEUWE routes door Drenthe.

Zoekt u een uitdaging? Dan is dit een kans: zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Voor het zestiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. Al jaren komen mensen uit heel Nederland om de sfeer te proeven van dit gezellige en goed georganiseerde wandelevenement. Al wandelend passeren wandelaars prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek. Dagelijks is er keuze uit 4 etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten. De dag dat u meewandelt is het adres van start en finish dezelfde. Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie regio noord Nederland van 16 tot met 22 oktober 2021. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB.

Deelname
De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen wordt gewandeld. Per dag kan men kiezen uit routes van 10, 15, 25 of 35 kilometer. Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Bij alles worden de, op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.

Toch is er een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia en Oeganda, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd. De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.

Actiedoelen
Gezelligheid en ontspanning voor de wandelaar is het eerste doel. Een enthousiaste groep vrijwilligers haalt alles uit de kast om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken. Daarnaast is de opbrengst van deze actie geheel voor kinderen in Afrika die in nood zijn. Een wandelaar helpt de AMS al door gewoon mee te wandelen. Wandelaars kunnen zich ook laten sponsoren door familie, vrienden of collega’s. Dat is vanzelfsprekend niet verplicht, want het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de ontwikkelingsprojecten van de AMS. Vorig jaar leverde de Afrikaloop ruim negentienduizend euro op!

Hulp aan straat- en weeskinderen
De AMS is een particuliere fondswerving organisatie die zich richt op zorg voor kansarme kinderen in Afrika. De AMS heeft geen overheadkosten en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland zowel als in Afrika, waardoor opbrengsten van acties geheel ten goede komen aan de kinderen in Afrika. De AMS ondersteunt een tweetal projecten, namelijk in Kenia en Oeganda. De coördinatoren op de projecten in Afrika zijn mensen uit de desbetreffende landen, die het werk eveneens op vrijwillige basis doen, naast hun dagelijks werk. Het zijn ontwikkelde mensen die zelf ook als wees zijn opgegroeid of op straat hebben geleefd. Ze kennen de cultuur en het klimaat van het land en hebben hun eigen netwerk waaruit ze kunnen putten. Vanwege de komst van de projecten die de AMS ondersteunt, wordt gewerkt aan het terugdringen van armoede, ziekte en honger. Doordat kinderen goede scholing krijgen en hulp bij de start van een bedrijfje, bouwen ze niet alleen aan hun eigen toekomst, maar ook aan de toekomst van het land.

Informatie
Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org/afrikaloop) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers melden zich aan via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op de facebookpagina van de Afrikaloop kan men alles volgen. Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt u contact op met
Krista Schutte, tel.: 06 29 393 614 of door een mailtje naar: afrikaloop@andreasmanna.org

LET OP: Kijk op de website/facebook Afrikaloop om de actuele informatie met betrekking tot Covid 19 maatregelen in de gaten te houden.
Dit geldt ook voor de starttijden.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
zo 17 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
ma 18 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
di 19 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
wo 20 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
do 21 oktober 2021 : 8:30 - 17:00
vr 22 oktober 2021 : 8:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

Toelichting: voor gezinnen is een gereduceerde prijs.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader