Agnes van Rijen

7 november t/m 22 december, Dorpshuis De Groenenberg in GLIMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Schilderijen en houtsneden. Agnes van Rijen, die woont en werkt in Glimmen, laat werk zien uit de afgelopen decennia, houtsneden en schilderijen. Het zijn ‘’beelden die hopelijk communiceren met de toeschouwer over basale menselijke gevoelens van angst, verontwaardiging en gelukkig soms ook blijds...

Lees meer

Schilderijen en houtsneden.

Agnes van Rijen, die woont en werkt in Glimmen, laat werk zien uit de afgelopen decennia, houtsneden en schilderijen. Het zijn ‘’beelden die hopelijk communiceren met de toeschouwer over basale menselijke gevoelens van angst, verontwaardiging en gelukkig soms ook blijdschap”, zegt ze zelf.

Ze is gefascineerd door de combinatie van beeld en letters. Dat was ze als kind al: “In de eerste boeken die voorgelezen werden, stonden prenten én letters. Letters die uit boogjes, rondjes en stokjes bestonden en daarmee woorden en zelfs een heel verhaal vertelden. En tekeningen waarbij je in je fantasie kon verdwijnen.”

Hoewel ze na de gedwongen sluiting van veel galeries ten tijde van de bezuinigingen op cultuur en daarna corona, met alle lockdowns, vast van plan was om niet meer te exposeren, kwam door de verbijstering over de oorlog in Oekraïne, het beeld van de eeuwige vluchteling weer naar boven. “En wanhoop kan ik alleen vertalen in schilderijen”.

Agnes van Rijen is opgeleid aan de kunstacademie in Arnhem en exposeerde veelvuldig in binnen- en buitenland.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 7 december 2022 : 10:00 - 12:15
wo 14 december 2022 : 10:00 - 12:15
wo 21 december 2022 : 10:00 - 12:15

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Dorpshuis De Groenenberg
Markeweg 17
9756 BZ GLIMMEN
050 4062200