geannuleerd

Aizo Betten, Vele Gezichten

4 april t/m 5 september, Openluchtmuseum Het Hoogeland in WARFFUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Overzichtstentoonstelling van het werk van de Fries-Groninger kunstenaar Aizo Betten (1938-2014). Met zijn portretten en landschappen maakte hij naam in Noord-Nederland. Enkele monumentale beelden zijn een vanzelfsprekend onderdeel geworden van de openbare ruimte in Warffum en Visvliet. En zijn gra...

Lees meer

Overzichtstentoonstelling van het werk van de Fries-Groninger kunstenaar Aizo Betten (1938-2014).

Met zijn portretten en landschappen maakte hij naam in Noord-Nederland. Enkele monumentale beelden zijn een vanzelfsprekend onderdeel geworden van de openbare ruimte in Warffum en Visvliet. En zijn grafische werk was lange tijd onderdeel van het curriculum van basisscholen in Friesland. De veelzijdigheid van Aizo Betten (1938-2014) staat centraal bij de tentoonstelling Vele Gezichten in Openluchtmuseum Het Hoogeland.

Het werk van Aizo Betten laat zich niet onder een noemer vangen. Inhoudelijk, technisch en stilistisch heeft hij altijd de breedte gezocht. Hij conformeerde zich noot aan één stijl en bleef niet langer dan noodzakelijk stilstaan bij een onderwerp. Hij beheerste veel technieken en zijn nieuwsgierigheid dreef hem naar uiteenlopende thema’s. Daarbij is hij in zijn schilderijen wel altijd figuratief blijven werken. Ondanks zijn grote bewondering voor Mondriaan heeft hij zichzelf – met uitzondering van zijn driedimensionale werk – nooit aan de abstractie gewaagd.

De tentoonstelling staat in het teken van Bettens nieuwsgierigheid. Zijn experimenten met kleur, techniek en vorm in zowel zijn schilderijen als zijn grafisch en beeldend werk vormen de rode draad van de expositie. Ook laat de tentoonstelling zijn kunde als portrettist zien. Veel portretten die in opdracht zijn gemaakt tonen zijn vermogen om met een paar schetsen het wezenlijke van het individu vast te leggen.
In het kader van deze overzichtstentoonstelling wordt ook een boek uitgebracht. Het naslagwerk in combinatie met de expositie geeft een blijvend beeld van het leven en werk van Aizo Betten.

Lees minder

Data en tijden

zondag 4 april 2021 t/m zondag 5 september 2021

zondag : 13:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Toelichting: het museum is in ieder geval t/m 20 april gesloten

Prijzen

Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 3.50 (6 t/m 17 jaar )
65 plus : € 8.00
CJP : € 4.00

Toelichting: museumkaart en donateurs gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Openluchtmuseum Het Hoogeland
Schoolstraat 4
9989 AG WARFFUM
0595 422233
www.hethoogeland.com
admin@hethoogeland.com

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader