Al mijn moeders

18 mei, Boekhandel van der Velde in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Anita Terpstra over haar nieuwste boek. Al mijn moeders Behalve dat haar opa en oma er geboren en begraven zijn, wist Anita Terpstra vrijwel niets van de geschiedenis van het Friese dorp Harkema, totdat een vriendin haar een artikel doorstuurde met de vraag: ‘Hier komt jouw familie toch...

Lees meer

Lezing door Anita Terpstra over haar nieuwste boek.

Al mijn moeders
Behalve dat haar opa en oma er geboren en begraven zijn, wist Anita Terpstra vrijwel niets van de geschiedenis van het Friese dorp Harkema, totdat een vriendin haar een artikel doorstuurde met de vraag: ‘Hier komt jouw familie toch vandaan?’

Het is het begin van een zoektocht naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Een plek waar bovendien nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden.

Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diep geworteld in de Friese veengebieden, waarover Anita Terpstra bij van der Velde Boeken uitgebreid zal vertellen.

Tickets kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek www.bibliotheekdrachten.nl en bij Van der Velde boeken in Drachten.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 18 mei 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 7.50

Toelichting: leden bibliotheek € 6,50 .

Waar is het?

Boekhandel van der Velde
Raadhuisplein 5
9203 CZ DRACHTEN