Albert Viersen

26 juni, Kerk in GARNWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Inloop orgelconcert op het historische van Dam orgel. Samen met cellist Tjalling Nijboer en mezzosoptraan Esther van Dijk. Bijzonder concert van orgel en cello in Garnwerd Zaterdag 26 juni zal Albert Viersen het wekelijkse orgelconcert in Garnwerd verzorgen. De laatste keer dat hij hier speelde wa...

Lees meer

Inloop orgelconcert op het historische van Dam orgel. Samen met cellist Tjalling Nijboer en mezzosoptraan Esther van Dijk.

Bijzonder concert van orgel en cello in Garnwerd

Zaterdag 26 juni zal Albert Viersen het wekelijkse orgelconcert in Garnwerd verzorgen. De laatste keer dat hij hier speelde was in 2019. Daarna zijn de orgelconcerten twee jaar niet doorgegaan, in 2019 door een noodzakelijke deelrestauratie en in 20202 door de Corona-maatregelen. Maar daarvoor waren er elke zomer de orgelconcerten. Deze concerten, die steeds op zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur gegeven worden, zijn zogenaamde 'inloop concerten'. Dat wil zeggen dat ze gratis toegankelijk zijn en dat men in en uit kan lopen wanneer men wil. Niet alleen de vaste liefhebbers, maar ook wandelaars die even willen kennismaken met dit instrument, zijn van harte welkom. Door de laagdrempeligheid worden deze concerten dan ook steeds populairder. Bovendien heeft het oude van Dam-orgel uit 1809 een mooie en karakteristieke klank, die de muziek goed tot zijn recht laat komen.
Het concert van 26 juni belooft weer een bijzonder concert te worden, omdat het historische orgel samen te horen zal zijn met een cello. Albert Viersen (organist in Ezinge en Saaksum) houdt ervan om samen te spelen met andere musici. Net als vorige keren speelt hij dit jaar weer met een cellist. Dat deze twee verschillende instrumenten goed combineren, bewijzen Albert en de cellist Tjalling Nijboer op 26 juni. Samen vormen ze al bijna 20 jaar een duo. Maar bijzonder is dat er dit keer ook een aantal liederen ten gehore gebracht gaan worden, waarbij ook dus een zangeres optreedt. De mezzosopraan en vocal coach Esther van Dijk studeerde aan het conservatorium in Den Haag. Haar repertoire bestaat uit opera, oratorium en lied. Ze woont in Ezinge en geeft van daaruit zanglessen en workshops aan jong en oud.

Het programma voor zaterdag 26 juni is als volgt:
Plaats: Garnwerd, N.H kerk;
Tijd: 16.00 – 17.00 uur;
Orgelbespeling door Albert Viersen, samen met Tjalling Nijboer (cello) en Esther van Dijk
Werken van o.a.  Pergolesi, Fauré en Sonja Beets.
Toegang gratis.

Lees minder

Data en tijden

za 26 juni 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk
Burg. Brouwerstraat 1
9893 PE GARNWERD

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader