Als de graankorrel sterft

2 maart 2022, Grote Kerk in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Als de graankorrel sterft is een oratorium voor de Veertigdagentijd en Pasen. De tekst is van Marijke de Bruijne, de muziek van Anneke van der Heide, Peter Rippen en Chris van Bruggen. We voeren het uit met een ad hoc-koor o.l.v. Henk Bijma. Organist is Klaas van Marrum. Pianist: Jan Andries Dijks...

Lees meer

Als de graankorrel sterft is een oratorium voor de Veertigdagentijd en Pasen. De tekst is van Marijke de Bruijne, de muziek van Anneke van der Heide, Peter Rippen en Chris van Bruggen. We voeren het uit met een ad hoc-koor o.l.v. Henk Bijma.

Organist is Klaas van Marrum. Pianist: Jan Andries Dijkstra. Fluitiste: Aafke Reinders. Sopraan: Anja Oosterhoff. Entree is gratis. Het oratorium bestaat uit delen voor Aswoensdag, Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Er komen drie thema’s aan de orde.

Als eerste thema wordt het leven van Jezus gevolgd vanaf de eerste aankondiging van zijn lijden. Jezus zegt vaak dingen die noch zijn toenmalige luisteraars, noch wij begrijpen. Hij heeft aandacht voor de innerlijke vrede van de mens, maar laat de maatschappelijke en politieke verhoudingen van zijn tijd niet buiten zijn beschouwingen en handelingen.

Hier ligt de centrale tekst van het oratorium: Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf, maar als zij sterft brengt zij veel vruchten voort. Het tweede thema is de erkenning dat lijden en dood bij het leven horen. Als derde thema wordt het grote gebeuren van dood en opstanding, vernieuwing en wedergeboorte gevierd. In liturgie en traditie heeft het lijdens- en paasverhaal ook deze betekenis gekregen.

Lees minder

Data en tijden

wo 2 maart 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Grote Kerk
Zuidkade 19
9203 CK DRACHTEN
www.pgdrachten.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader