Als de tijd stopt

5 juni t/m 15 juli, Theehuis Selwerderhof in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Herbert Koekkoek met metalen ‘tijdmachines’. In het Theehuis op begraafplaats Selwerderhof staan en hangen vanaf 5 juni negen ‘Tijdmachines’. Oude mechanische klokken zijn door beeldend kunstenaar Herbert Koekkoek (Thesinge) afgelopen winter uit hun omhulsels gehaald, wijzers zijn verwijderd en er...

Lees meer

Herbert Koekkoek met metalen ‘tijdmachines’.

In het Theehuis op begraafplaats Selwerderhof staan en hangen vanaf 5 juni negen ‘Tijdmachines’. Oude mechanische klokken zijn door beeldend kunstenaar Herbert Koekkoek (Thesinge) afgelopen winter uit hun omhulsels gehaald, wijzers zijn verwijderd en er zijn elementen aan toegevoegd. Sommige klokken zijn vervat in een geheel nieuwe stalen constructie. Ze geven geen tijd meer aan, maar toch gaan alle ‘machines’ over tijd, of beter: over ons omgaan met tijd en onze beleving van tijd.

Een betere locatie voor de eerste presentatie van deze serie tijdsobjecten is moeilijk te bedenken: de Begraafplaats Selwerderhof, waar het tijdelijke en het tijdloze bij elkaar komen. Ingenieuze klokken zijn in deze objecten ‘uit de tijd’ geraakt. Ze zetten ons zodoende aan om te denken, te mijmeren over het tijdelijke, ons omgaan met de tijd, en over het tijdloze.

‘ Stil de tijd, leef nog even’ is te lezen op een mooi gestripte, en zodoende heel pure klok. Alle bewegende onderdelen zijn hier heel mooi te zien: de klok leeft en laat dat zien (èn horen, elk half uur).

‘Nu-nu-nu-nu-nu’ draait als een wijzer in het rond op een tafelmodel en accentueert op deze manier het ongrijpbare van het moment.

Een oud uurwerk, gemonteerd op een groot gebroken gietijzeren tandwiel: de tand des tijds?

Kom hier mijmeren. Hoor het tikken. En kijk goed naar de ingenieus bewegende hamertjes die ‘slaan’ op staal, op glas: op aandoenlijke wijze herinneren ze ons aan het verlopen van de tijd.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m donderdag 15 juli 2021

zondag : 10:30-16:30
maandag : 10:30-16:30
dinsdag : 10:30-16:30
woensdag : 10:30-16:30
donderdag : 10:30-16:30
vrijdag : 10:30-16:30
zaterdag : 10:30-16:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Theehuis Selwerderhof
Iepenlaan 204
9741 GH GRONINGEN
06 15035680
www.theehuisselwerderhof.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader