Annemarie de Groot en René Jansen

3 september t/m 28 november, Museum Thijnhof in COEVORDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nieuwe expo in museum Thijnhof. Annemarie de Groot en Rene Jansen. Tentoonstelling Museum Thijnhof te Coevorden. Mij is gevraagd door Museum Thijnhof in Coevorden of ik samen met collega Annemarie de Groot een tentoonstelling wil maken met ons beider werk. Het betreft een particulier museum en is n...

Lees meer

Nieuwe expo in museum Thijnhof. Annemarie de Groot en Rene Jansen.

Tentoonstelling Museum Thijnhof te Coevorden.
Mij is gevraagd door Museum Thijnhof in Coevorden of ik samen met collega Annemarie de Groot een tentoonstelling wil maken met ons beider werk. Het betreft een particulier museum en is niet groot, maar wel erg mooi. Geen mega grote ruimtes waar m’n toch wel bescheiden werk qua afmetingen in verzuipt, maar mooie intieme vertrekken, die meer weg hebben van een huiskamer; een context waar m’n werk doorgaans beter tot z’n recht komt.
Nadat we het museum hebben bezocht (ik had er al wel van gehoord, maar was er nog nooit geweest) en de ruimtes wat op ons in hebben laten werken besloten we om de uitdaging aan te gaan en de 5 vertrekken die we tot onze beschikking kregen naar eigen inzicht in te richten.
Als ik even voor mezelf spreek, is het sowieso de eerste keer dat ik zelf een tentoonstelling mag samenstellen en inrichten en dat ik ook de vrije hand heb in wat ik wil laten zien. Ik heb besloten om er een soort van overzichtstentoonstelling(tje) van te maken van de afgelopen 7 jaar. In 2014 heeft er een omslagpunt in m’n werk plaatsgevonden. ‘k Had na een lange periode van voornamelijk stillevens schilderen het gevoel dat ik alles al wel verteld had en dat het meer van hetzelfde werd. Ik besloot om me toe te leggen op het portret en op landschappelijke onderwerpen. Beide disciplines waren zeker niet nieuw voor mij, maar ‘k had me er nog nooit zo in vastgebeten als bij het stilleven. Omdat ik vanaf die tijd ook weinig heb geëxposeerd, vind ik dit een mooie gelegenheid om dat werk eens te laten zien. Het was zelfs een belangrijke voorwaarde voor mij om mee te doen met deze expositie. Ik wilde n.l. ook heel graag een keer werk ophangen wat uit onze eigen collectie komt en om die reden dus niet te koop is. Het was geen probleem; “we zijn in de eerste plaats een museum en geen galerie” werd er gezegd. Het aardige is dus dat er werk te zien is wat zelden of nooit ergens anders heeft gehangen. ‘k Kan denk ik ook wel zeggen en zo ijdel ben ik wel, dat dat natuurlijk niet de minste werken zijn. Bovendien zijn er een aantal schilderijen te zien die nog maar nauwelijks droog zijn en dus de absolute primeur hebben.
Dat m’n laatste werk ook het beste is moet een ander maar beoordelen, maar ‘k probeer nog steeds de lat voor mezelf zo hoog mogelijk te leggen en naar vermogen het beste uit mezelf te halen. Dat lukt niet altijd, omdat het van zoveel factoren afhankelijk is; dus onvoorspelbaar blijft het altijd, maar dat maakt dit vak ook zo boeiend en interessant, dat je heel af en toe nog steeds versteld van jezelf kunt staan.

Lees minder

Data en tijden

vrijdag 3 september 2021 t/m zondag 28 november 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : € 6.00
Kinderen : Gratis (t/m 11 jaar)
Kinderen : € 2.50 (12 t/m 18 jaar )

Toelichting: Donateurs en vrienden van het museum gratis.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Thijnhof
Gasthuisstraat 2a
7741 HS COEVORDEN
0524 223996
www.thijnhof.nl
info@thijnhof.nl

€ 6,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader