Antarctisch toerisme: uitdagingen en onderzoek

28 november, Arctisch Centrum Groningen in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dubellezing van Kees Bastmeijer en Linda Steg over de uitdagingen van Antarctisch toerisme Kees Bastmeijer, de nieuwe directeur van het Arctisch Centrum, is specialist op het gebied van de Antarctische politiek, regelgeving en problemen. Naast de geopolitieke puzzel, waarbij sommige landen hard op ...

Lees meer

Dubellezing van Kees Bastmeijer en Linda Steg over de uitdagingen van Antarctisch toerisme

Kees Bastmeijer, de nieuwe directeur van het Arctisch Centrum, is specialist op het gebied van de Antarctische politiek, regelgeving en problemen. Naast de geopolitieke puzzel, waarbij sommige landen hard op de rem trappen voor meer bescherming van Antarctica, baart de groei van het toerisme zorgen. Kees' onderzoek brengt de risico's en impact van toerisme op biodiversiteit en wilderniswaarden in kaart en vormt de basis voor het ontwikkelen van internationaal beleid. Hoe kunnen de bij het Antarctisch Verdrag betrokken landen er samen voor zorgen dat mensen van het gebied kunnen genieten zonder de bijzondere waarden van Antarctica aan te tasten?

Linda Steg is omgevingspsycholoog en onderzoekt wat mensen motiveert om duurzaam gedrag te vertonen, en welke factoren van invloed zijn op de effectiviteit en acceptatie van milieubeleid. In een nieuw onderzoeksproject gaat ze na hoe we toeristen die naar Antarctica reizen kunnen stimuleren om hun milieuimpact te verminderen. Daarbij gaat ze onder meer na of toeristen na een inspirerende bestemming als Antarctica als 'ambassadeurs' terugkeren, en anderen stimuleren om duurzamer te handelen. Kweekt toerisme daadwerkelijk 'Antarctische Ambassadeurs', draagt dat bij aan de vermindering van milieuproblemen, en wat is de rol van expeditiegidsen hierin?

Lezing is hybride, dus zowel fysiek als online te volgen. Voor online deelname is aanmelding vereist via https://forms.gle/FwkYLgToSLegFSha7.

De lezing vindt plaats op het Arctisch Centrum, Aweg 30 in Groningen. De deur opent om 19:15, de lezing begint om 19:30. Tussendoor is een korte pauze met koffie en thee.

De link naar het lezingplatform krijgt u op 28 november.

Deelname kost €3 per persoon (studenten €1). Online deelnemers wordt gevraagd dit bedrag over te maken op het rekeningnummer dat tijdens de lezing in de chat gedeeld zal worden. Dit kan niet vooraf.

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 28 november 2022 : 19:30 - 21:15

Prijzen

Volwassenen : € 3.00
CJP : € 1.00

Waar is het?

Arctisch Centrum Groningen
A-weg 30
9718 CW GRONINGEN