Anthonio Maria

19 mei t/m 30 juni, Kunsthuis Syb in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lotte van der Woude onderzoekt de geschiedenis van haar eigen schip, de Anthonio Maria. De komende zes weken is Kunsthuis SYB een podium van oude schippersverhalen. Gastkunstenaar Lotte van der Woude onderzoekt tijdens haar verblijf in SYB, met hulp van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek de gesc...

Lees meer

Lotte van der Woude onderzoekt de geschiedenis van haar eigen schip, de Anthonio Maria.

De komende zes weken is Kunsthuis SYB een podium van oude schippersverhalen. Gastkunstenaar Lotte van der Woude onderzoekt tijdens haar verblijf in SYB, met hulp van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek de geschiedenis van haar eigen schip, de Anthonio Maria uit 1905 als zeilschip, motorschip en de huidige functie als woonboot. Ook zal ze familieleden en andere betrokkenen interviewen over de geschiedenis van het schip en de Friese scheepvaart.

De huid van de Anthonio Maria wordt gelezen als een sociaal-politieke geschiedenis die begon in ijzer, verbonden door klinknagels, en eindigde in gelast staalwerk. Een huid getekend met sporen van menselijke onoplettendheid, woeste vaartochten en soms eindeloze wrijving van hetzelfde. Lotte verwerkt haar onderzoek daarom niet alleen in audio- en videofragmenten, maar ook in een sculpturale installatie.

Over de kunstenaar
Lotte van der Woude (Amsterdam, 1986) is afgestudeerd als politicologe en beeldend kunstenaar. Als kind van twee theatermedewerkers zat zij vaak vanaf de zijkant van het toneel de uitvoering te bekijken. De voorstelling was voor haar altijd tweeledig: enerzijds op het podium en anderzijds wat zich gelijktijdig achter de coulisse afspeelde. Tegenwoordig maakt Lotte experimentele documentaires waarbij zij het proces voorafgaand aan de voorstelling tot hoofdact maakt. Het is haar doel om een zichtbaar eindresultaat niet als vaststaand gegeven te zien, maar als een tot stand gekomen overeenkomst van verschillende belangen of in sommige gevallen een uitkomst van een historisch proces. Lotte laat in haar werk zien hoe een voorstelling is opgebouwd en hoopt daarmee een podium te bieden aan de feilbaarheid van onderliggende besluitvormingsprocessen.

Lees minder

Data en tijden

woensdag 19 mei 2021 t/m woensdag 30 juni 2021

zondag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunsthuis Syb
Hoofdstraat 70
9244 CP BEETSTERZWAAG
0512 382376
www.kunsthuissyb.nl
info@kunsthuissyb.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader