Apart en samen, samen/apart

25 september t/m 28 november, Galerie/Atelier Buitengewoon in DE WILGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de periode van 25 september t.m. 31 november is het werk van Herman Noordermeer en Jitse Sikkema samengebracht bij Galerie Buitengewoon in De Wilgen. In het verleden hebben ze samen geëxposeerd in de Avero toren. Indertijd met meer surrealistisch werk. Nu brengt Herman Noordermeer litho’s en sc...

Lees meer

In de periode van 25 september t.m. 31 november is het werk van Herman Noordermeer en Jitse Sikkema samengebracht bij Galerie Buitengewoon in De Wilgen.

In het verleden hebben ze samen geëxposeerd in de Avero toren. Indertijd met meer surrealistisch werk.

Nu brengt Herman Noordermeer litho’s en schilderijen en Jitse Sikkema beelden in brons en klei. Beide hebben een fascinatie voor vogels. In veel van hun werk kun je dit terugvinden, soms verstopt, of als symbool, of duidelijk herkenbaar in beeld gebracht.

De twee- en driedimensionale werken versterken elkaar perfect.

Herman werkt vanuit een constante stroom van tekeningen en aantekeningen, waaruit langzaam beelden ontstaan. Deze beelden worden in schilderijen en litho's weergegeven als bevroren momenten.

Het moment van visualiseren, de visualisatie, speelt een belangrijke rol in zijn kunst. Het beeld, de betekenis, hun relatie tot elkaar, de nadrukkelijke impressie van het beeld.

Niet alleen het idee, maar ook de manier om het idee concreet te maken maakt het interessant. De verschillende betekenislagen die zo ontstaan, benadrukken het symbolische karakter van de beelden.


Van Jitse zijn uit de tentoonstelling “Van wanhoop en hoop” de onderwerpen Ontheemden en Feniks in de expositie te zien.
a. Ontheemden zijn mensen die door omstandigheden gedwongen huis en haard hebben moeten verlaten. Ze zijn gevlucht voor gewapend geweld, onderdrukking, vervolging of natuurrampen. Meestal zijn ze alles kwijt. Ze verkeren in een uitzichtloze situatie.

b. De Feniks is een mythologisch, archetypische vogel die het vermogen heeft uit de as van zijn vernietiging te herrijzen. De mens heeft de potentie steeds weer een nieuwe start te maken. De Feniks heeft geen vaste verschijningsvorm. Deze ontstaat in je eigen verbeelding.

Voor beide kunstenaars geldt dat ze momenten in het verbeeldingsproces bevriezen in een “beeld”. Je moet je inleven in het werk, je laten raken door de gelaagdheid.

De groep ontheemden heeft gestaan op de Internationale Keramiek Triënnale in het CODA museum in Apeldoorn. Door de coronamaatregelen zijn daar geen bezoekers geweest. Dus is hier de mogelijkheid om ze alsnog te bekijken.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 25 september 2021 t/m zondag 28 november 2021

zondag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: na afspraak 0512518684

zo 26 september 2021 : 13:00 - 17:00

Toelichting: na afspraak 0512518684

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie/Atelier Buitengewoon
Drachtster Heawei 52
9213 VG DE WILGEN
0512 518684
www.jitsesikkema.nl

Gerelateerde evenementen

Loader