Apollo Ensemble - Jacob Obrecht & Johann Sebastian Bach

18 november, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Obrecht & Bach - Missa ‘L’Homme Armé’ - Obrecht & 2 Lutherse missen Bach Apollo Ensemble & 4 solisten: Jacob Obrecht & Johann Sebastian Bach Apollo Ensemble met 4 solisten: Tanja Obalski - sopraan David van Laar - altus Adriaan de Koster - tenor Michiel Meijer - bas Programma • Jacob Obrecht – M...

Lees meer

Obrecht & Bach - Missa ‘L’Homme Armé’ - Obrecht & 2 Lutherse missen Bach

Apollo Ensemble & 4 solisten: Jacob Obrecht & Johann Sebastian Bach

Apollo Ensemble met 4 solisten:
Tanja Obalski - sopraan
David van Laar - altus
Adriaan de Koster - tenor
Michiel Meijer - bas

Programma

• Jacob Obrecht – Missa ‘L’Homme Armé’
• Johann Sebastian Bach - Lutherse mis in F, BWV 233 voor 2 hoorns, 2 hobo’s, fagot, strijkers en continuo
• Johann Sebastian Bach , Lutherse mis in G, BWV 236 voor 2 hobo’s, fagot, strijkers en continuo

J.S Bach kennen we allemaal als groot componist en als inspiratiebron voor velen die met muziek bezig zijn, tot in de popmuziek in onze tijd. Maar ook Bach haalde zijn inspiratie bij andere componisten vandaan, zoals de Vlaamse componist Jacob Obrecht. Wij horen in dit programma Bach horen met een Vlaams accent!

Obrecht was in de 15e eeuw een meester in de polyfonie, een compositietechniek waarbij meerdere melodieën gelijktijdig klinken, en hij was zijn tijd ver vooruit met zijn gedurfde harmonieën. Ruim 200 jaar later zien we Bach, die vanuit deze traditie polyfonie gebruikt in zijn composities zoals zijn Lutherse missen. De mis van Obrecht ‘L’Homme Armé’, is genoemd naar de uitkomende melodie (cantus firmus) waarvoor een toentertijd populair liedje is gebruikt.

De Lutherse missen van Bach zijn voor een deel geschreven in de oude stijl van de polyfonie zoals Obrecht die gebruikte, de stile antico.
Het publiek ervaart in dit programma via de muziek van Obrecht deze muziek van Bach.

Het Apollo Ensemble, opgericht in 1992, is uitgegroeid tot een van Europa’s meest bijzondere kamermuziekgroepen voor oude muziek. De groep speelt zowel bekend als onbekend repertoire van barok tot eerste helft 20e eeuw. Om de diversiteit aan klankkleuren van de muziek in deze tijdspanne volop te benutten spelen ze op historische instrumenten.
De spelers van het Apollo Ensemble zijn internationale topmusici die als kerngroep in diverse bezettingen met elkaar musiceren, van kleine triobezetting tot orkestbezetting. Onder de artistieke leiding van David Rabinovich heeft het ensemble de afgelopen 20 jaar steeds haar grenzen verlegd van aanvankelijk voornamelijk muziek uit de barok, via de klassieke en romantische stijlen tot aan de 12 toons-muziek van de 20e eeuw. - 15 - In de programmering worden ook combinaties van diverse stijlperiodes gemaakt. Zo zijn er programma’s met de combinatie Stravinsky & Bach of Schütz & Distler.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 18 november 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: https://harmonie.nl/agenda/apollo-ensemble-met-4-solisten/51048.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl

€ 25,00