Apollowlands

27 november t/m 19 december, Ruimte P60 in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

APOLLOWLANDS 27/11-19/12-2021 galerie RUIMTE P60, ASSEN In het voorjaar van 2020, net voor de komst van Corona, ontstond bij de bevriende kunstenaars Lode Laperre, Bart Vandevijvere en Rudy Lanjouw het plan een tentoonstelling te organiseren met werken van Belgische en Nederlandse kunstenaars. ...

Lees meer

APOLLOWLANDS 27/11-19/12-2021 galerie RUIMTE P60, ASSEN

In het voorjaar van 2020, net voor de komst van Corona, ontstond bij de bevriende kunstenaars Lode Laperre, Bart Vandevijvere en Rudy Lanjouw het plan een tentoonstelling te organiseren met werken van Belgische en Nederlandse kunstenaars. Na een aantal keren uitgesteld te zijn vanwege het virus, opent de eerste editie van APOLLOWLANDS op zaterdag 27 november haar deuren bij galerie RUIMTEP60 in Assen.
Voorjaar 2022 zal de tentoonstelling te zien zijn in het Kunstenhuis in Harelbeke (B).
De getoonde werken in deze tentoonstelling laten grote verscheidenheid zien.
Schilderijen, beelden, keramiek, objecten, lichtboxen. Veel van de kunstenaars waren nog niet of nauwelijks in het Noorden van het land te zien. Voor enkele Belgische kunstenaars geldt dat dit de eerste keer is dat hun werk in Nederland te zien is. Op de opening zullen enkele van de deelnemende kunstenaars aanwezig zijn.
U bent van harte uitgenodigd met de kunstenaars en met ons deze bijzondere opening bij te wonen. Zaterdag 27 november vanaf 13.00 u. zijn we open.
Iris Bouwmeester (Breda) Vele exposities in binnen- en buitenland. Docent aan de Academie Sint Joost in Den Bosch en Breda. In APOLLOWLANDS zijn van Iris gipsen wandschalen beschilderd met eitempera te zien.
Stief Desmet (Deinze) Stief is gekend om zijn sculpturen, schilderijen, video’s en installaties. Hij exposeert regelmatig in Nederland en België.
Arjan Janssen (Breda) In het werk van Arjan wordt een vast beeldtaal keer op keer op abstracte, geometrische of minimalistische manier heroverd als een permanent thema. Als een opeenvolging van tinten zwart en wit. In de tentoonstelling zijn enkele grijs/witte schilderijen te zien.
Milica Jovicevic (Rotterdam) Geboren in België, opgegroeid in Nederland en Oostenrijk. Momenteel wonend en werkend in Rotterdam. Opgeleid in New York en Rotterdam. Van Milica zijn enkele kleurrijke keramische objecten te zien.
Michaël de Kok (Tilburg) De Kok schildert landschappen. Bij wijze van spreken met zijn ogen dicht. Uit zijn geheugen. De Kok: ’Tijdens het schilderproces is er een moment waarop het geschilderde beeld het beeld van de herinnering verdringt. Het reëele beeld van de herinnering maakt plaats voor de suggestie van het geschilderde’
Rudy Lanjouw (Assen) Sporen zijn hoofdthema in de schilderijen van Lanjouw. Als een hedendaagse archeoloog vindt hij steeds nieuwe sporen, vormen, lijnen, contouren, waaraan op het moment van vinden nog geen betekenis valt toe te kennen. De kijker moet op zoek.
Lode Laperre (Petegem aan de Leie) Lode is een graag geziene gast bij galerie RUIMTE P60. De schilderijen van Lode kenmerken zich door een pasteus verfgebruik. Kleurrijk, ritmisch. Van Lode zijn enkele nieuwe werken te zien.
Anneke Lauwaert (Turnhout) Docent aan de Academie voor schone kunsten in Namen. Gepassioneerd door materialen, onderzoekt ze hun mogelijkheden om de idee te vertalen in vorm en beeld. Gips, klei, cement en hout, maar ook van rubber, neopreen, papier en aluminium worden gebruikt.
Liesbeth Marit (België) Liesbeth verruilde de schilderkunst voor fotografie, installaties en films. Ze exposeerde vooral in Nederland en België. In Assen laat Liesbeth lichtbakken zien.
Stefan Peters (Hasselt) Met een specifieke fascinatie voor de taal van verf, ontsluiert Peters al gedurende enkele jaren de beeldvorming om zodoende dieper door te dringen in de werkelijkheid.
Bart Vandevijvere (Kortrijk) Bart verbindt in zijn schilderijen de kleuren en lijnen in beweging. Met verhalen en geschiedenissen die zich almaar verder ontwikkelen. Hij legt er een zoektocht bloot.
Loreta Visic (Antwerpen) Loreta laat ons een glimp zien van een andere realiteit die verder gaat dan wat we zien. Door contrasterende elementen naast elkaar te plaatsen, verstoort ze onze normale waarneming en zet ze een hele reeks associaties in gang. Zo brengt ze de toeschouwer in een staat van vervreemding.
Drewes de Wit (Groningen) Het werk van Drewes vindt zijn oorsprong in de fundamentele kunst van de jaren 70, waarbij proces en onderzoek belangrijker zijn dan het uiteindelijke werk. Bij galerie RUIMTE P60 is een drietal nieuwe werken van Drewes te zien.
Yumiko Yoneda (Den Haag) Geboren in Japan, opgeleid in Japan en Nederland. De beelden van Yumiko zijn rond, wit of grijs, verstild en hebben een organisch volume. Haar beelden zijn handgevormd, met behulp van modelleerpasta, gips, piepschuim, pulp, hout en andere materialen.
Charbel Abou Zeidan (Kortrijk) Begonnen als mode ontwerper. Nieuwsgierig naar andere uitdagingen. Via allerlei omwegen kwam Charbel uiteindelijk terecht in Kortrijk .In Assen zijn enkele werken op papier te zien.

opening zaterdag 27/11 van 13-17 uur

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 27 november 2021 t/m zondag 19 december 2021

zondag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Ruimte P60
Portugallaan 60
9403 DS ASSEN
06 21863399
www.ruimtep60.nl
info@ruimtep60.nl

Gerelateerde evenementen

Loader