Appeldag en streekmarkt

8 oktober, De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80) in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De appels zijn geplukt en andere producten zijn geoogst en verwerkt. Tijd voor de jaarlijkse Appeldag / streekmarkt.Deze vindt plaats bij de Tropische Kas op zaterdag 8 oktober 2022, van 10.00 tot 16.00 uur Kenners van de verschillende appel- en perenrassen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden o...

Lees meer

De appels zijn geplukt en andere producten zijn geoogst en verwerkt. Tijd voor de jaarlijkse Appeldag / streekmarkt.Deze vindt plaats bij de Tropische Kas op zaterdag 8 oktober 2022, van 10.00 tot 16.00 uur

Kenners van de verschillende appel- en perenrassen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden op het gebied van het snoeien van vruchtbomen en het herkennen van het soort appel of perenboom. Als u niet weet welke appel- of perenboom u in de tuin hebt staan en u wilt dat wel graag weten: neem een paar appels of peren mee en bladeren van de boom. De experts zullen proberen het ras te bepalen.

Op de markt staan verschillende kramen waar onder anderen appels, peren, groenten, noten, honing, kaas, jams, gedroogde kruiden worden verkocht.Er is iemand aanwezig om te vertellen over Bokashi compostering. Weer een ander laat zien hoe bloemen geschikt worden tot bloemstukken.Nog weer een ander geeft een workshop Didgeridoo spelen.En niet te vergeten: onze appelpers gaat appels persen. Heerlijke verse appelsap, om meteen te drinken.Ten slotte, onze beroemde gids, Lies Scholte, neemt u graag mee op een wandeling door de boomgaard.

En niet te vergeten: De gastvrouwen voorzien u graag van koffie of thee met taart/cake.Tijdens het wandelen langs de kramen of zittend op een bank kunt u genieten van accordeon- of gitaarmuziek of muziek van Euterpe.

Ieder jaar opnieuw trekt de Appeldag veel bezoekers, die komen genieten van dit oogstfeest. En dit alles in de sfeervolle omgeving van het kassencomplex.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : 10:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

De Tropische Kas (t.o. Hoofdstraat 80)
Hoofdstraat 80
9244 CM BEETSTERZWAAG
www.tropischekas.nl
Contact@tropischekas.nl