Arcadia: Baken Schiermonnikoog

2 juli t/m 14 augustus, VVV Schiermonnikoog in SCHIERMONNIKOOG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Noordertoren en de Zuidertoren vormden van 1845 tot 1910 samen de lichtmarkering van Schiermonnikoog. Doordat de rode Noordertoren in 1910 een draailicht kreeg dat het hele gebied aankon, werd de witte Zuidertoren overbodig en doofde zijn licht. Deze toren is nu het canvas voor een kunstvorm die ...

Lees meer

De Noordertoren en de Zuidertoren vormden van 1845 tot 1910 samen de lichtmarkering van Schiermonnikoog. Doordat de rode Noordertoren in 1910 een draailicht kreeg dat het hele gebied aankon, werd de witte Zuidertoren overbodig en doofde zijn licht. Deze toren is nu het canvas voor een kunstvorm die aansluit bij de voormalige taak van de toren: lichtkunst.

Een jaar lang zijn er rond zonsondergang lichtprojecties te zien. Elke twee maanden een nieuw lichtkunstwerk. De toren wordt weer een baken. De zes gekozen kunstenaars zijn Femke Schaap, Jan van Nuenen, Gilleam Trapenberg, Jacco Olivier, Daphne Glasmacher en Jos Agasi. Femke Schaap bijt op 1 juli 2022 het spits af.

Baken Schiermonnikoog brengt Arcadia 2022 en kunstmanifestatie Hi-Lo 2023 met elkaar in verbinding. Hi-Lo is een nieuwe kunstmanifestatie rond de Waddenzee op initiatief van het Vlielandse festival Into The Great Wide Open. Deze eerste editie is een voorproefje van het moois dat in 2023 te zien zal zijn.

Lees minder

Links

Waar is het?

VVV Schiermonnikoog
Reeweg 5
9166 PW SCHIERMONNIKOOG
0519 531233
www.vvvschiermonnikoog.nl
info@vvvschiermonnikoog.nl