Arcadia: Beammebern

16 september t/m 18 september, Paviljoen Camping it Soal in WORKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

‘Beammebern’ is een muzikaal sprookje dat uitgevoerd wordt door acteurs en Brassband Crescendo uit Workum. Het sprookje is bewerkt tot muziektheater en een beleving voor het hele gezin. Het is een cross-over van theater en muziek: de acteurs reageren op de muziek en de muzikanten reageren op de acte...

Lees meer

‘Beammebern’ is een muzikaal sprookje dat uitgevoerd wordt door acteurs en Brassband Crescendo uit Workum. Het sprookje is bewerkt tot muziektheater en een beleving voor het hele gezin. Het is een cross-over van theater en muziek: de acteurs reageren op de muziek en de muzikanten reageren op de acteurs. De voorstelling wordt drie keer uitgevoerd in september 2022. Het sprookje is geschreven door Paul van Dijk en is Friestalig. Als locatie is gekozen voor het prachtige park van Workum. Het thema is de relatie tussen mens en natuur.

In de Grijze Stad regeert een koning. Een tiran, die overal spionnen heeft en alles wil controleren. De vreemdste regel in de stad is dat er nergens wat mag groeien. “Want”, zegt de koning, “Groen heeft de neiging om overal op te duiken en te woekeren.”

Er zijn geen tuinen, geen parken en er is nergens onkruid te bekennen.

De Koning heeft niet door dat een vrouw uit de Grijze Stad elke nacht over de stadsmuur klimt om door het bos te lopen. Ze voelt zich daar meer thuis dan bij de mensen de in stad. Op een dag merkt de vrouw dat ze ’s avonds, als het begint te schemeren, in een boom verandert. Ze vindt het goed, ’s avonds is ze één van de bomen, overdag woont ze in de Grijze Stad.

De paden van de Koning en de vrouw kruisen elkaar als de vrouw op een avond weer over de stadsmuur wil klimmen. Een soldaat van de koning pakt haar bij haar voet vast en de vrouw is daardoor te laat om bij het bos te komen. Voor zijn ogen verandert ze in een boom. Als de koning krijgt te horen dat een vrouw in zijn stad in een boom is veranderd, geeft hij opdracht om haar om te zagen. Maar wat er dan gebeurt…

‘Beammebern’ is een sprookje voor het hele gezin dat geschreven is door Paul van Dijk en bewerkt voor toneel en muziek in samenwerking met Brassband Crescendo uit Workum. De voorstelling is te zien op 16, 17 en 18 september 2022. Het thema is de verbinding tussen mens en natuur. We kunnen niet zonder elkaar!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 16 september 2022 : 20:00 - 22:00
za 17 september 2022 : 20:00 - 22:00
zo 18 september 2022 : 14:00 - 16:00

Waar is het?

Paviljoen Camping it Soal
Suderseleane 31
8711 GX WORKUM