Arcadia: De Streken

10 juni t/m 14 augustus, Strand in TERSCHELLING

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Streken - een project van Oerol Terschelling en Sense of Place - van beeldend kunstenaar Marc van Vliet beweegt op het Terschellingse Wad door de kracht van de maan. Eb en vloed maken twee totaal verschillende belevingen van dit Terschellingse getijdenkunstwerk, dat alleen te bereiken is via een ...

Lees meer

De Streken - een project van Oerol Terschelling en Sense of Place - van beeldend kunstenaar Marc van Vliet beweegt op het Terschellingse Wad door de kracht van de maan. Eb en vloed maken twee totaal verschillende belevingen van dit Terschellingse getijdenkunstwerk, dat alleen te bereiken is via een 150 meter lange loopbrug.

Wees je hier even heel bewust van hoe de planeet waarop wij leven om zijn as draait. Tijdens eb is het een stille plek op het wad en kijk je naar buiten. Met vloed sta je juist midden op het water en kijk je naar binnen.

Het kunstwerk was al eens te zien op Oerol Festival in 2021. De natuur besloot toen een dagje eerder af te breken: een zuidwesterstorm en springtij beschadigden het bouwwerk. Daar leerden ze van en voor 2022 werken Oerol en Marc aan een nieuwe versie die stabiel genoeg is om drie maanden lang de natuur te trotseren. De opening van De Streken is in juni, tijdens Oerol 2022 op het Waddeneiland.

Kunstenaar: Marc van Vliet

De Streken is een gezamenlijk project van Oerol Terschelling en Sense of Place.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 10 juni 2022 t/m zondag 14 augustus 2022

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :