Arcadia: DocuDonna meets Bosk

23 juli t/m 24 juli, Slieker Film in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tijdens Bosk wordt een selectie van door vrouwen geregisseerde internationale documentaires vertoond in kunstbioscoop Slieker. Docu Donna toont de inzet van vrouwen voor de verdediging van het milieu en de biodiversiteit. In DocuDonna meets Bosk, wordt een selectie van documentaires uit het Italiaa...

Lees meer

Tijdens Bosk wordt een selectie van door vrouwen geregisseerde internationale documentaires vertoond in kunstbioscoop Slieker. Docu Donna toont de inzet van vrouwen voor de verdediging van het milieu en de biodiversiteit.

In DocuDonna meets Bosk, wordt een selectie van documentaires uit het Italiaanse filmfestival DocuDonna getoond. In de programmering speelt de natuur en ecologisch vrouwenactivisme de hoofdrol. Dankzij de samenwerking met Slieker Film, zullen op 23 en 24 juli de zes films bij de Groene Zaal vertoond worden. Een uitstekende gelegenheid om de creativiteit van vrouwen, de zogenaamde "women's gaze" en de buitengewone kracht van vrouwen bij het verdedigen van moeder aarde, te waarderen.

De volgende films zullen worden vertoond:

Laatash van de Spaanse Elena Molina; -(Alberi)
Trees van Silvia Girardi
Omelia Contadina van JR en Alice Rorhwacher
In this world van Anna Kauber uit Italië
Composer les monde van Liza Levy
Bigger then us van Flore Vasseur uit Frankrijk
In de namiddag van 24 juli is er een paneldiscussie getiteld: “eco-feminisme een andere richting” tussen regisseur, landschapsarchitect en schrijver Anna Kauber en Joke Schaapman, van Amnesty international Leeuwarden. Voorafgaand aan de discussie zal Anna Kauber ons helpen het ecologisch activisme van vrouwen beter te begrijpen. En zal Joke Schaapman spreken over de rol van vrouwen in lokaal eco-activisme en de toenemende bedreiging van ecofeministen en -activisten wereldwijd, die strijden voor de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit.

Donna Docu van Slieker is onderdeel van Bosk: een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat honderd dagen door de binnenstad van Leeuwarden trekt met de oproep anders naar de natuur te kijken.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 23 juli 2022 : vanaf 19:00
za 23 juli 2022 : vanaf 17:00
zo 24 juli 2022 : vanaf 19:00
zo 24 juli 2022 : vanaf 15:00

Waar is het?

Slieker Film
Wilhelminaplein
8911 BP LEEUWARDEN
058 2137396
www.filminfriesland.nl