Arcadia: Erik van Lieshout

22 juni, Fries Museum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Samen met Slieker Film organiseert Paradys een avond met kunstenaar en filmmaker Erik van Lieshout. Voor Paradys besloot Van Lieshout een kleurrijk bloemenmozaïek te gaan maken, waarvoor hij enkele maanden in Oranjewoud verbleef. Tot welke situaties dat leidde ontdek je deze avond. Gastheer en cura...

Lees meer

Samen met Slieker Film organiseert Paradys een avond met kunstenaar en filmmaker Erik van Lieshout. Voor Paradys besloot Van Lieshout een kleurrijk bloemenmozaïek te gaan maken, waarvoor hij enkele maanden in Oranjewoud verbleef.

Tot welke situaties dat leidde ontdek je deze avond. Gastheer en curator Hans den Hartog Jager gaat met hem en de bezoekers in gesprek over zijn onalledaagse werkwijze en de film die hij maakte over zijn aanstekelijke project.

Erik van Lieshout speelt in zijn films vaak Erik van Lieshout. Een ontwapenend eerlijke man, op het naïeve af, die voortdurend met zichzelf en met de wereld in de knoop ligt. Daarbij stort hij zich telkens vol overgave in werelden die niet de zijne zijn, om vervolgens als buitenstaander de boel op scherp te stellen.

Ondertussen zoekt Van Lieshout ook naar de manier waarop kunst het beste werkt. Hij wil confronteren en provoceren en het punt bereiken waar het mis kan gaan, want dan staat er iets op het spel. Door zich juist níet aan te passen aan het algemeen geaccepteerde gedrag van zijn omgeving ontstaan er vaak humoristische situaties, maar hij lokt ook reacties uit als irritatie en ongeloof.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 22 juni 2022 : vanaf 19:30

Waar is het?

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS LEEUWARDEN
058 2555500
www.friesmuseum.nl
info@friesmuseum.nl