Arcadia: Spectaculaire veranderingen in de natuur

2 juni, dbieb Leeuwarden in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Opgelet! Spectaculaire veranderingen in de natuur De natuur is altijd in beweging. Van lente, zomer, herfst tot winter: de natuur ondergaat elk seizoen een wonderlijke transformatie. Door de snelle veranderingen in het klimaat verandert er meer in de natuur dan normaal. Al die ontwikkelingen zie j...

Lees meer

Opgelet! Spectaculaire veranderingen in de natuur

De natuur is altijd in beweging. Van lente, zomer, herfst tot winter: de natuur ondergaat elk seizoen een wonderlijke transformatie. Door de snelle veranderingen in het klimaat verandert er meer in de natuur dan normaal.

Al die ontwikkelingen zie je op een interactieve manier in de talk van Arnold van Vliet: bioloog bij Wageningen University. Ontdek de massale volksverhuizing in de natuur. En wist je dat de lengte van het groeiseizoen al bijna een maand langer is dan een halve eeuw geleden? Zijn die veranderingen erg? Dat hangt ervan af aan wie je het vraagt en wie de gevolgen ervaart. Het zorgt voor kansen maar ook voor uitdagingen. Arnold gebruikt de schat aan informatie die tegenwoordig beschikbaar is om nog meer van de natuur te genieten. Hij vertelt over ecosysteemdiensten en hij legt uit hoe je op de hoogte blijft van de actuele ontwikkelingen in de natuur. Doe mee met ‘citizen science’: onderzoek waarbij het publiek een actieve rol heeft.

Prikkel jezelf, vind inspiratie en schud je hersens even op in deze interactieve talk. Bij binnenkomst, in de pauze en aan het eind van de talk geniet je van een paar beats. Dus blijf gerust hangen voor een borrel.

Door: Arnold van Vliet

Het programma van dbieb is onderdeel van Bosk: een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat honderd dagen door de binnenstad van Leeuwarden trekt met de oproep anders naar de natuur te kijken.

Lees minder

Links

Prijzen

Volwassenen : € 9.50

Toelichting: leden € 8,-; studenten € 5,-.

Waar is het?

dbieb Leeuwarden
Blokhuisplein 40
8911 LJ LEEUWARDEN

€ 9,50