Arcadia: Stroomopwaarts

14 mei t/m 24 augustus, Nationaal Vlechtmuseum in NOORDWOLDE FR

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de voormalige Rijksrietvlechtschool staat de top 25 van het Noordwolder design. De expositie gaat over de positionering van de Noardwâlder ontwerpen. Smaken en woninginrichtingen in Nederland en het buitenland veranderen. Wat doet dat met de waardering voor de Noardwâlder designs? Ooit lag Zuido...

Lees meer

In de voormalige Rijksrietvlechtschool staat de top 25 van het Noordwolder design. De expositie gaat over de positionering van de Noardwâlder ontwerpen. Smaken en woninginrichtingen in Nederland en het buitenland veranderen. Wat doet dat met de waardering voor de Noardwâlder designs?

Ooit lag Zuidoost-Frysla?n aan zee. De rivieren de Linde en de Tjonger, die vanuit de binnenlanden naar zee stroomden, vormden een unieke maar kwetsbare delta. Toen de dijken tussen Lemmer en Kuinre in 1701 en 1703 wegspoelden, stroomde het gebied onder het zoute water.

Lemmer en de sluizen van Schoterzijl en Kuinre waren de poorten naar de Hollandse steden waar boten vol turf hun kopers vonden en naar de wijde wereld daar voorbij. Andersom stapten hoge gasten en buitenlandse bezoekers aan wal in Lemmer en reisden stroomopwaarts van dorp naar dorp: via De Jouwer en It Hearrenfean naar Beetstersweach, Drachten en verder om een nieuwe cultuur te ontdekken. Reis zelf Stroomopwaarts, van museum naar museum, en (her)ontdek Zuidoost-Frysla?n.

Vijf musea in Fryslân werken samen met Tresoar om de geschiedenis van het veenlandschap zichtbaar te maken. Tresoar is het archief voor Friese literatuur in Leeuwarden

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 14 mei 2022 t/m woensdag 24 augustus 2022

dinsdag : 10:30-17:00
woensdag : 10:30-17:00
donderdag : 10:30-17:00
vrijdag : 10:30-17:00
zaterdag : 10:30-17:00

Waar is het?

Nationaal Vlechtmuseum
Mandehof 7
8391 BG NOORDWOLDE FR
0561 431885
www.vlechtmuseum.nl