Arcadia: Swiet - Swit

7 mei t/m 14 augustus, Fries Museum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het kunstenaarscollectief de Onkruidenier stelt vragen over de evolutie van de natuur en de mens. In de hal van het Fries Museum groeien verschillende eetbare planten in waterbakken. Ze staan op zoet of zout water en krijgen verschillende kleuren licht als voeding. Het kunstenaarscollectief de Onkr...

Lees meer

Het kunstenaarscollectief de Onkruidenier stelt vragen over de evolutie van de natuur en de mens.

In de hal van het Fries Museum groeien verschillende eetbare planten in waterbakken. Ze staan op zoet of zout water en krijgen verschillende kleuren licht als voeding. Het kunstenaarscollectief de Onkruidenier stelt met deze installatie vragen over de evolutie van de natuur en de mens.

Hun langlopende onderzoek begon in 2015 onder de naam Sweet – Sweat, wat zich in het Frysk vertaalt naar Swiet – Swit. Een zoektocht dus naar verbondenheid tussen zoet en zout in ons lichaam én in ons landschap. Maar wat gebeurt er wanneer wij mensen ons aanpassen aan een veranderend landschap dat steeds natter en zouter wordt?

Dat zie je in de waterbakken in het Fries Museum. Hoe past een plant zich aan in een zouter wordende omgeving? Welke invloed heeft de kleur van licht op de groei? De tentoonstelling À la campagne laat zien hoe het Franse licht het landschap, de kleuren en de kunstenaars beïnvloedt. De Onkruidenier laat juist zien wat licht en kleur doen bij het verbouwen van gewassen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 7 mei 2022 t/m zondag 14 augustus 2022

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Waar is het?

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS LEEUWARDEN
058 2555500
www.friesmuseum.nl
info@friesmuseum.nl