Arcadia: The Underground

5 mei t/m 28 mei, De Sluisfabriek in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Sluisfabriek in Drachten is het unieke decor voor theatervoorstelling The Underground. Het voormalige fabriekscomplex transformeert in een spectaculair, beeldend circus waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Haal dan nu je kaarten via Schouwburg De Lawei. The U...

Lees meer

De Sluisfabriek in Drachten is het unieke decor voor theatervoorstelling The Underground. Het voormalige fabriekscomplex transformeert in een spectaculair, beeldend circus waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn.

Benieuwd hoe dit eruit ziet? Haal dan nu je kaarten via Schouwburg De Lawei. The Underground is een NITE-voorstelling en speelt van 5 t/m 28 mei in de Sluisfabriek in Drachten.

Over The Underground
Welkom in club The Underground, waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn. Een spetterende show over mislukking, onzichtbaarheid, er toch niet toe doen en nutteloosheid. Onder leiding van Guy Weizman verandert De Sluisfabriek in een spectaculair, dansant en beeldend circus over het belang van gezien worden, en de tragiek van het falen.

Wat moet er gebeuren voor je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. Diegene die uiteindelijk de taart in zijn gezicht krijgt. De laagste levensvorm van de piste.
En wat moet er gebeuren voor je daar hélemaal klaar mee bent? Om nog langer het lachertje te zijn?

Aan de rafelranden van de stad, in de marge van de samenleving, komt de Rodeoclown in opstand tegen de rol die hij in Circus Nederland toegedicht heeft gekregen. Met al het geweld dat hij in zich heeft breekt hij uit het rotte systeem waarin hij gevangen zit.

Zal hij daarin slagen? Of zal het niets meer zijn dan een act? Een grappig nummertje uit het programma van dit rondreizende circus, dat hij morgenavond weer precies zo zal herhalen?

The Underground is een gruizige, geestige en tragische voorstelling door Guy Weizman en het NITE-ensemble. Na het winnen van de regieprijs voor Salam en zeer lovende reacties op Brave New World 2.0 en Before/After, kunnen theater- dans-, film- en muziekliefhebbers zich nu verheugen op The Underground. Met een glansrol voor Sanne den Hartogh en een weergaloze monoloog geschreven door Rik van den Bos.

The Underground is een samenwerking tussen Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg. Schouwburg De Lawei is partner van The Underground. De voorstelling speelt van 5 t/m 28 mei 2022 in De Sluisfabriek in Drachten.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 mei 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 28.00

Waar is het?

De Sluisfabriek
Tussendiepen 6
9206 AD DRACHTEN
06 51745535
www.sluisfabriek.nl

€ 28,00