Arcadia: Van Plaggenhut tot Papegaaienbuurt

15 april t/m 26 juni, Museum Dr8888 in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ooit lag Zuidoost-Frysla?n aan zee. De rivieren de Linde en de Tjonger, die vanuit de binnenlanden naar zee stroomden, vormden een unieke maar kwetsbare delta. Toen de dijken tussen Lemmer en Kuinre in 1701 en 1703 wegspoelden, stroomde het gebied onder het zoute water. Lemmer en de sluizen van Sch...

Lees meer

Ooit lag Zuidoost-Frysla?n aan zee. De rivieren de Linde en de Tjonger, die vanuit de binnenlanden naar zee stroomden, vormden een unieke maar kwetsbare delta. Toen de dijken tussen Lemmer en Kuinre in 1701 en 1703 wegspoelden, stroomde het gebied onder het zoute water.

Lemmer en de sluizen van Schoterzijl en Kuinre waren de poorten naar de Hollandse steden waar boten vol turf hun kopers vonden en naar de wijde wereld daar voorbij. Andersom stapten hoge gasten en buitenlandse bezoekers aan wal in Lemmer en reisden stroomopwaarts van dorp naar dorp: via De Jouwer en It Hearrenfean naar Beetstersweach, Drachten en verder om een nieuwe cultuur te ontdekken. Reis zelf Stroomopwaarts, van museum naar museum, en (her)ontdek Zuidoost-Frysla?n.

Vijf musea in Fryslân werken samen met Tresoar om de geschiedenis van het veenlandschap zichtbaar te maken. Tresoar is het archief voor Friese literatuur in Leeuwarden.

Expositie museum Dr8888

In de tentoonstelling Van Plaggenhut tot Papegaaienbuurt in Drachten reis je door de geschiedenis van Drachten en Smellingerlân. Het ontstaan en de vorming, van plaggenhutten tot de bruisende jaren twintig van de vorige eeuw.

Samen met: Smelne’s Erfskip en lokale dorps- en buurtverenigingen

Lees minder

Waar is het?

Museum Dr8888
Museumplein 2
9203 DD DRACHTEN
0512 515647
www.museumdrachten.nl
info@museumdrachten.nl