Arcadia: Welkom in Heechterp

22 april t/m 14 oktober, Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vier fotografen van het Fotocollectief Leeuwarden doken met hun camera de wijk Heechterp-Schieringen in. Met ‘Welkom in Heechterp’ brengen ze de huidige bewoners in beeld en zetten ze hen in hun kracht. Fotografie verbindt mensen, generaties en culturen. Vier fotografen uit Leeuwarden duiken met hu...

Lees meer

Vier fotografen van het Fotocollectief Leeuwarden doken met hun camera de wijk Heechterp-Schieringen in. Met ‘Welkom in Heechterp’ brengen ze de huidige bewoners in beeld en zetten ze hen in hun kracht.

Fotografie verbindt mensen, generaties en culturen. Vier fotografen uit Leeuwarden duiken met hun camera de wijk Heechterp-Schieringen in. Dineke Kaal, Elske Riemersma, Menno de Boer en Ton Groot Haar fotograferen wijkbewoners, vertellen hun verhalen en geven cursussen waarbij de bewoners zelf de wijk in beeld brengen. Alle foto’s zijn te zien op een grote buitenexpositie in de wijk, en in het Historisch Centrum Leeuwarden.

Welkom in Heechterp is een sociaal fotoproject dat betrokkenheid en sociale cohesie in de wijk versterkt en eenzaamheid bestrijdt. Alle flats van driehoog in de Leeuwarder wijk maken in de komende tien jaar plaats voor nieuwbouw. Deze ingreep heeft enorme impact op de bewoners. Voor vier fotografen van Fotocollectief Leeuwarden was dit de aanleiding voor het fotoproject ‘Welkom in Heechterp’. Wie wonen er in de wijk? Wat zijn hun dromen en verhalen?

Ontmoetingen staan centraal: tussen fotografen en wijkbewoners, kinderen en ouderen, buren, buurtgenoten en mensen uit verschillende culturen. In de maand juni zijn er elk weekend activiteiten in het wijkcentrum tijdens een festivalmaand rond het project.

Welkom in Heechterp is onderdeel van Over de Drempel: een programma van de gemeente Leeuwarden en Arcadia waarin culturele kunstenaars en maatschappelijke acties mensen bij elkaar brengen en aan de slag gaan met het thema eenzaamheid.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 22 april 2022 t/m vrijdag 14 oktober 2022

zondag : 13:00-17:00
maandag : 13:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)
Groeneweg 1
8911 EH LEEUWARDEN
058 2338399

gratis