Arcadia: Wike fan de grutte earen

20 juli t/m 28 juli, Inmarsat Solutions in BURUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de Wike fan de grutte earen, tussen 20 en 28 juli 2022 staat het thema luisteren centraal en dat komt tot uiting middels kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bewoners uit de omgeving en een aantal kunstprofessionals werken samen aan verschillende programmaonderdelen; theater, community-art, fil...

Lees meer

In de Wike fan de grutte earen, tussen 20 en 28 juli 2022 staat het thema luisteren centraal en dat komt tot uiting middels kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Bewoners uit de omgeving en een aantal kunstprofessionals werken samen aan verschillende programmaonderdelen; theater, community-art, film, ontmoetingsavonden, nachtwandelingen (waarbij we stilstaan bij de schoonheid van de duisternis), podcast, beeldende kunst en het pop up restaurant Satel-ite gerund door bewoners uit de omliggende dorpen. Het programma is voor jong en oud. We werken in de aanloop samen met lokale instellingen zoals de basisschool en de sociale ontmoetingsplekken. Met als decor de imminente Grutte Earen als metafoor voor het openstaan naar elkaar en de signalen om ons heen.

In het meest Noordoostelijke puntje van Friesland vind je het surrealistische beeld van deze enorme oren middenin het weidse landschap, 3 kilometer verwijderd van het dorpje ‘de leegte’. De oren zijn onderdeel van het grondstation voor satellietcommunicatie en zijn het vertrekpunt van de thematiek van ons project. De Oren staan symbool voor luisteren; luisteren naar verhalen van elkaar van de omgeving en de ruimte om ons heen.

In iis draait het om een duurzame en leefbare toekomst en de vraag; hoe willen we onze aarde doorgeven aan de volgende generatie? Met dit project luisteren we via deze vragen en de grote oren naar de ruimte om ons heen; maar vooral ook de ruimte boven ons.

Dankzij de grote oren krijgen we via de satellieten o.a. beter zicht op klimaatverandering en is het mede door de satellieten mogelijk dat wij via onze telefoons overal- en altijd met elkaar in contact kunnen staan. We kunnen niet meer zonder onze telefoons, het is ons kompas en bijna onze identiteit geworden. Die technologische ontwikkelingen gaan zo snel, alles wordt sneller en meer; dat we ons ook afvragen; Wanneer is het genoeg? De drie rijkste mannen ter aarde vlogen vorig jaar door de ruimte, alsof het een ritje in een achtbaan is. Ook de ruimte boven ons wordt steeds voller en laat de mens zijn sporen achter.

De kunstprofessionals die meewerken: Afke Manshanden (Vormgeefster), Tijs Huys (Regie en podcastmaker), Eline de Vries (artistiek leiding en actrice).

Lees minder

Links

Waar is het?

Inmarsat Solutions

9851 TD BURUM