Ardemus Saxofoonkwartet - And they danced

26 maart 2023, Kerk van Peize in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Muziek en dans hebben veel gemeenschappelijke elementen – het ritme, het gevoel van spanning en ontspanning, het directe effect op de emoties van het publiek en het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Ze zijn niet alleen verwant, ze zijn ook verweven, want muziek en dans zijn al duizenden ja...

Lees meer

Muziek en dans hebben veel gemeenschappelijke elementen – het ritme, het gevoel van spanning en ontspanning, het directe effect op de emoties van het publiek en het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Ze zijn niet alleen verwant, ze zijn ook verweven, want muziek en dans zijn al duizenden jaren met elkaar verbonden. Voordat muziek en dans kunstvormen werden, hoorden zingen, klappen en dansen altijd al bij elkaar in de folklore.

Componisten uit alle tijden lieten zich inspireren door de verschillende dansvormen of schreven bewust dansbare muziek. Zo componeerde Bach vele bekende suites met traditionele dansvormen zoals de forlane, het menuet en de bourrée. Ravel blies deze dansvormen in de 20e eeuw nieuw leven in met zijn impressionistische stijl in het werk “Le Tombeau de Couperin”. Bartok verzamelde volksdansen op het platteland van Bulgarije en Piazzolla werd geïnspireerd door de Argentijnse tango, beide ontwikkelden de traditionele muziek op hun eigen manier en brachten ze naar de concertzalen.

Beleef een muzikale reis met dansen uit verschillende tijden en culturen.

Kerk open om 15.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 maart 2023 : 15:30 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : € 22.50
Kinderen : € 10.00 (t/m 21 jaar)
CJP : € 10.00

Waar is het?

Kerk van Peize
Kerkstraat 2
9321 HB PEIZE

€ 22,50