Arendsoog

5 juni t/m 11 juli, CBK Emmen - De Fabriek in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Schilderkunst van Pieter Immenga en Joop Vos in de Grote en Kleine Zaal van CBK Emmen. Vanaf zaterdag 5 juni kunt u de tentoonstelling bezoeken. Volgens de richtlijnen van de overheid moet u voor uw tentoonstellingsbezoek een tijdslot reserveren. Wij verwerken de aanmeldingen handmatig en streven ...

Lees meer

Schilderkunst van Pieter Immenga en Joop Vos in de Grote en Kleine Zaal van CBK Emmen. Vanaf zaterdag 5 juni kunt u de tentoonstelling bezoeken.

Volgens de richtlijnen van de overheid moet u voor uw tentoonstellingsbezoek een tijdslot reserveren. Wij verwerken de aanmeldingen handmatig en streven ernaar u zo snel mogelijk een bevestiging te sturen. Reserveer op tijd, het tijdsblok van uw keuze kan vol raken. Bedankt voor uw begrip en graag tot ziens bij het CBK Emmen!

Schilderachtige waarnemingen
De schilderkunst van Pieter Immenga en Joop Vos laat zich niet gemakkelijk duiden. Hoewel de schilderijen zeer verschillend zijn in formaat, materiaal en werkwijze tonen ze verrassend veel overeenkomsten. Beide kunstenaars zijn zich bewust van de kracht van de suggestie. Op geheel eigen wijze sturen zij met hun kwast onze blik en laten ze onze ogen over de doeken dwalen. De titel ‘Arendsoog’ geeft de scherpte van die blik weer.

Pieter Immenga
Op de kleine doeken van Immenga zijn kleuren met olieverf pasteus over en naast elkaar gezet. Lijnen en vlakken verdringen elkaar over en weer van de voorgrond. Kleuren schijnen in onderliggende lagen naar het oppervlak. Pieter Immenga creëert door middel van zijn ongedwongen handschrift een fascinerende persoonlijke beeldtaal.

Joop Vos
De schilderijen van Joop Vos zijn met de eeuwenoude schildertechniek tempera op afstand te herkennen. Door met brede kwaststreken de verf op het doek te brengen wil hij een dynamiek oproepen. Dankzij het droge karakter van de temperaverf ‘trekt die kwaststreek ook nog eens open, waardoor de onderliggende laag zo hier en daar zichtbaar blijft.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 11 juli 2021

zondag : 13:00-17:00
donderdag : 13:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

CBK Emmen - De Fabriek
Ermerweg 88b
7812 BG EMMEN
www.cbkemmen.nl
cbk@emmen.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader