Armonico Tributo - Gemischte Geschmack

23 september, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Gemischte Geschmack’ – barok uit de 17de en 18de eeuw Armonico Tributo Laura Brüggen, viool 1 Agnieszka Papierska, viool 2 Tom Moonen, altviool Marike Tuin, viola da gamba Jan Insinger, cello Robert Koolstra, klavecimbel De titel van dit concert is de ‘gemengde smaak’, de vermenging van elementen...

Lees meer

Gemischte Geschmack’ – barok uit de 17de en 18de eeuw

Armonico Tributo

Laura Brüggen, viool 1
Agnieszka Papierska, viool 2
Tom Moonen, altviool
Marike Tuin, viola da gamba
Jan Insinger, cello
Robert Koolstra, klavecimbel

De titel van dit concert is de ‘gemengde smaak’, de vermenging van elementen uit de Franse en Italiaanse stijl. In Duitsland deden verschillende componisten hetzelfde: ze verwerkten in hun muziek verschillende stijlen die hen waren overgeleverd uit het buitenland.

De eerste pleitbezorger van de ‘gemengde smaak’ was Georg Muffat: ‘de noten, strijkers en mooie muzikale geluiden zijn mijn dagelijkse bekommernis, terwijl ik de Franse stijl meng met die van de Duitsers en de Italianen. Ik geef aan mensen een voorbeeld van gewenste harmonie en zoete vrede.’

In dit programma kan men horen hoe de danssuites in verschillende stijlen konden klinken. We beginnen met Frescobaldi, die zijn canzonas vaak baseerde op dansen. Lawes componeerde vanuit Engeland zijn suites, niet alleen een ‘gemengde smaak’ is maar ook gemengd qua instrumentatie.

Na de pauze de Duitse ‘gemengde smaak’, eerst van Telemann, die ook weer de viola da gamba samen laat spelen met de vioolfamilie en tot slot de grootste pleitbezorger, Georg Muffat.
Programma

• Girolamo Frescobaldi (1583-1643) – Canzon prima a 4 & Canzon seconda a 4
• William Lawes (1602-16450) – Royal Consort nr 9 in F & Royal Consort Nr 6 in D
• G.Ph. Telemann (1681-1767) – Ouverture in D TWV 55: D6 & Ouverture ‘La trompette’ Sarabande
• Georg Muffat (1653-1704) – Sonate 1 uit Armonico Tributo


Armonico Tributo

In coronatijd hebben enkele oude muziekspecialisten een nieuw ensemble opgericht: Armonico Tributo. Letterlijk vertaald betekent dit ‘Eerbetoon aan de Harmonie’. Het doel is om in deze moeilijke tijd samen de passie voor oude muziek te blijven delen. Alle leden van het ensemble hebben gestudeerd aan gerenommeerde conservatoria zoals Den Haag, Amsterdam, Bazel en Londen en spelen in bekende ensembles en orkesten in Nederland en daarbuiten. Het ensemble zet zich in om het publiek kennis te laten maken met meesterwerken die niet zo vaak uitgevoerd worden. Elk concert staan er instrumenten centraal.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 23 september 2022 : 20:15 - 21:45

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 25.00 € 25.00

Voorverkoop: https://harmonie.nl/agenda/ensemble-armonico-tributo/50990.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

€ 25,00