Arpeggio - Come Again! Renaissance in Engeland

15 april 2023, Adventskerk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

‘Come again!’ Jubileumconcert door Arpeggio het Asser Kamerkoor Arpeggio het Asser Kamerkoor is in 1982 opgericht en bestaat dit jaar dus 40 jaar. Dit jubileum viert het koor met Engelse koormuziek. Arpeggio neemt u mee naar de Engelse renaissance, begin 16e eeuw tot halverwege de 17e eeuw. Het c...

Lees meer

‘Come again!’ Jubileumconcert door Arpeggio het Asser Kamerkoor

Arpeggio het Asser Kamerkoor is in 1982 opgericht en bestaat dit jaar dus 40 jaar. Dit jubileum viert het koor met Engelse koormuziek.

Arpeggio neemt u mee naar de Engelse renaissance, begin 16e eeuw tot halverwege de 17e eeuw. Het concert bestaat uit muziek vol melancholie, haat en liefde, verdriet en uitbundige vreugde. Het programma varieert van zesstemmige a capella-koorzang tot solo’s en kwartetten in combinatie met luitspel en orgelspel. Een verteller leidt de onderdelen op toepasselijke wijze in.

Er klinken religieuze en wereldlijke werken van onder meer Thomas Tallis, John Dowland en William Byrd. Ralph Vaughan Williams schreef ‘Three Elizabethan Part Songs’ en de hedendaagse componist Jaako Mäntyjärvi heeft teksten uit Shakespeare’s Macbeth op muziek gezet. Een aantal drinkliederen vormt een feestelijk besluit van het jubileumconcert.

Al met al prachtige muziek in een mooie ambiance.

Entreekaarten zijn voor €15 via www.kamerkoor.nl te reserveren. In de hal van de kerk kost een kaart €17,50. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert is er een nazit met een hapje en een drankje.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 15 april 2023 : vanaf 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 17.50 € 15.00
Kinderen : Gratis (t/m 17 jaar) Gratis (t/m 17 jaar)

Voorverkoop: online: www.kamerkoor.nl > concerten.

Waar is het?

Adventskerk
Lindelaan 49
9404 KR ASSEN
0592 357722
www.adventskerk-assen.nl
imeinardi@hetnet.nl

€ 17,50