Art Leeuwarden

2 juli, Wilhelminaplein in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Art Leeuwarden verandert het Wilhelminaplein in één grote galerie. Het Wilhelminaplein in het hartje van Leeuwarden bij het Fries Museum verandert zaterdag 2 juli in één grote galerie waar voor het eerst het maximale aantal kunstenaars van 75 hun laatste creaties laten zien. Jaren zweefde het aan...

Lees meer

Art Leeuwarden verandert het Wilhelminaplein in één grote galerie.

Het Wilhelminaplein in het hartje van Leeuwarden bij het Fries Museum verandert zaterdag 2 juli in één grote galerie waar voor het eerst het maximale aantal kunstenaars van 75 hun laatste creaties laten zien.

Jaren zweefde het aantal kunstenaars ronde de 45 maar na Corona steeg het aantal vorig jaar al naar 60. Daarom is het des te opmerkelijker dat het record aantal van 75 kunstenaars nu acte de présence kan geven. Omdat het aantal kunstenaars zo groot is heeft de organisatie besloten om dit jaar alleen de beeldende kunst naar voren te schuiven en alle andere vormen van cultuur zoals muziek dit keer niet in de schijnwerpers te zetten. Daarmee komen o.a. keramiek, beelden, fotografie en schilderijen nog beter uit de verf. Het accent en daarmee de rust om in contact te komen met de kunstenaars achter het werk en uiteraard het werk zelf krijgen hiermee dan ook de verdieping die het verdient. Door het grote aantal kunstenaars kunnen ook vrijwel alle kunstvormen een plek krijgen. Veel inwoners van Fryslân en daarbuiten wachten dan ook, door het grote aanbod, op deze dag om kunst te kopen waar zij het juiste gevoel bij krijgen. Mede door een perfecte samenwerking met de omliggende Horeca en andere bedrijven hebben kunst, cultuur en gezelligheid deze dag de juiste connectie.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 juli 2022 : 12:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Wilhelminaplein
Zaailand
8911 BL LEEUWARDEN