Asser Praat

13 november, De Nieuwe Kolk in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, houdt sinds het eerste begin in 2016 een vaste schare fans geboeid en groeit nog steeds in populariteit. Kars Klok en Bernd Otter presenteren ook dit seizoen op drie zondagmiddagen een editie van Asser Praat vol interessante gasten. Het pr...

Lees meer

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, houdt sinds het eerste begin in 2016 een vaste schare fans geboeid en groeit nog steeds in populariteit. Kars Klok en Bernd Otter presenteren ook dit seizoen op drie zondagmiddagen een editie van Asser Praat vol interessante gasten. Het programma, onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging, biedt kijkjes in het Assen van vroeger, maar ook zo nu en dan een blik op de stad van nu.

Tijdens de aflevering van 13 november staat de schijnwerper op de helden van de Asser brandweer. De geschiedenis van de brandweer begon al in 1759 en de oprichting ervan bleek allerminst overbodig. Enkele brandweerlieden met een lange staat van dienst komen niet alleen vertellen over de veelbewogen geschiedenis, maar vooral ook over de eigen ervaringen tijdens vurige gebeurtenissen die menigeen nog helder voor de geest staan.

Daarnaast verzorgt oud-theaterdirecteur Bert Naarding niet alleen een kritische uitsmijter, maar ook een mini-debat over de vraag of Assen weer een openluchtzwembad terug moet krijgen.

De muziek wordt als altijd verzorgd door het duo Van Luie Kees: Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem. Ze zorgen voor passende liedjes. Bovendien maken de bezoekers kennis met een nog onbekend talent: de van oorsprong Vietnamese zangeres Kathy. En dan is er natuurlijk nog de miniquiz!

De presentatoren waken ervoor dat het nooit hoogdravend wordt en altijd gemoedelijk blijft. En meepraten wordt gewaardeerd.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 13 november 2022 : vanaf 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1
9401 ET ASSEN
088 0128888
www.dnk.nl
info@dnk.nl

€ 10,00