Atelierroute Van Eems tot Westeremden

4 september t/m 12 september, Diverse locaties in GEMEENTE EEMSDELTA

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De atelierroute van Eems tot Westeremden trekt jaarlijks honderden bezoekers uit alle windstreken van het land. De kunstenaars openen ook dit jaar weer hun deuren in de weekenden van 4&5 en 11&12 september van 12.00 tot 18.00 uur. De route is in 2012 gestart om het werk van de kunstenaars die hier...

Lees meer

De atelierroute van Eems tot Westeremden trekt jaarlijks honderden bezoekers uit alle windstreken van het land.

De kunstenaars openen ook dit jaar weer hun deuren in de weekenden van 4&5 en 11&12 september van 12.00 tot 18.00 uur. De route is in 2012 gestart om het werk van de kunstenaars die hier leven zichtbaar te maken. Bovendien kunnen de bezoekers op weg van het ene naar het andere atelier genieten van het prachtige Groninger landschap.

De deelnemende kunstenaars zijn:

In Westeremden: Marchien Cordes, (Pastorieweg 25) zij werkt met keramiek en oud ijzer voor beelden en multimedia voor collages en Anne-Marie Schueller (Bredeweg 27) heeft schilderijen.

In ’t Zandt aan de Hoofdstraat 4: Marilyn Josiena met portretten in klei, steen en potlood, Jos Mulders: olieverf schilderijen en etsen en aan de Hoofdstraat is het atelier van Edward Hölzel, waarin hij ook het werk van Rosiet Baris levendig houdt.

In Eenum aan de Gerichtsweg 2 vinden we beeldhouwer Maarten Burggraaff.

In Jukwerd aan de Jukwerderweg 62 woont Hiwe Groenewolt (beelden) en aan de Jukwerderweg 51 vinden we Annemiek de Jong; daar is ook het werk van Rieks Pepping te bewonderen. Ook Margreet Slager heeft haar atelier in Jukwerd (Ds. Christophoripad 3)

In Zeerijp aan de Borgweg 87: Corrie Geurts van Kessel met schilderijen en tekeningen van verschillende soorten bomen.

In Appingedam heeft Greet Dijkstra heeft haar Galerie De Gangerie (Kniestraat 6) geopend met haar kleurig werk en Will Meeder (schilderijen) heeft zijn atelier aan de Mr. T. Voslaan 3.

In Loppersum zijn er drie adressen: aan de Molenweg 47 vinden we het atelier van Nanny ter Wiel, zij werkt in olieverf en pastel, aan de Kruisweg 25 toont Anneke Bakker haar landschappen, dorps- en stadsgezichten. Zij heeft twee gasten: Josephine Wortelboer -keramiek en brons – en Hanny Jansen (portretten) en aan de Nieuwstraat 6 toont Jan Schoffelmeijer zijn tekeningen, schilderijen en ruimtelijk werk van allerlei verschillende (recycle) materialen.

In Wirdum, Stadsweg 36 vinden we het atelier van Antje Sonnenschein waarin zij haar liefde voor Groninger landschappen toont. Haar kleurrijke schilderijen doen denken aan die van De Ploeg; aan de Wirdumerweg 43 woont Sija Brouwer. Zij maakt beelden van klei, aluminiumcement, natuursteen, brons en neolith en in Garrelsweer aan de Trekweg vinden we het werk (ovengevormd glas) van Janna Schimmel (ingang + P aan de Rijksweg (alleen het 1e weekend)
Annie Bosscher (moderne kunst) in Biessum ((Ossenweg 31) heeft een gast: Jan Huttinga met schilderijen.

In Bierum zijn twee adressen: Edwin Leegstra (Torenlaan 13) maakt beelden van allerlei materialen en aan de Molenlaan 11 schildert Joep Hommerson zijn magisch realistische schilderijen.

Voor meer informatie en/of downloaden van de folder: http://www.atelierroutevaneemstotwesteremden.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 5 september 2021 : 12:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Diverse locaties

9934 AN GEMEENTE EEMSDELTA

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader